Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gobčko in Hopko

Žiga X. Gombač
Gobčko in Hopko
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-289-0
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Tanja Komadina
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 19,5 cm
330 g
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Povej naprej

Založnik o knjigi

Domen ima težave v vrtcu. Bo njegovemu očku s pomočjo dveh posebnih prijateljev uspelo dečka spet spraviti v dobro voljo?

Žiga X Gombač, ki se je sicer uveljavil kot pisec zgodovinskih in fantazijskih mladinskih del, v zadnjem času piše tudi zanimive slikanice. Tako kot ena od njegovih prvih, Skrivnosti mladih levov, ki je v Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig prejela znak za kakovost zlata hruška, se tudi knjiga Gobčko in Hopko nevsiljivo, prijazno loteva otrokovih strahov oziroma različnih drugih občutkov.

Domen se v vrtcu spre s prijateljem, kar ga žalosti, a ne ve niti, kako bi o tem spregovoril z očkom, niti, kako bi situacijo rešil. Domiselnega načina, ki sinu razveže jezik in ga skoraj nezavedno pripelje tudi do (enostavne) rešitve problema, se skozi igrico domisli njegov očka. Zgodbica je napisana z velikim posluhom za najmlajše, ki jim mimogrede predaja tudi pozitivno sporočilo – z malo truda se najde rešitev za marsikatero situacijo, ki nas sprva spravi v obup in slabo voljo. Avtor pa obenem prav tako nevsiljivo poudari vlogo staršev, v tem primeru očeta, pri premišljenem in kreativnem usmerjanju svojih otrok.

Recenzija Bukla

Čuteči očka na poti iz vrtca opazi sinovo stisko, zato – ko prideta domov – Domnu predstavi dva prav posebna prijatelja – Gobčka in Hopka. Z njuno pomočjo se fantič sooči s svojo stisko prek igre in razume, da se tudi prijatelji včasih sporečejo in da se da potem nesporazum zgladiti, če nekaj naredita skupaj – recimo grad v peskovniku. Topla zgodba o tem, kako pomembno je, da starši opazijo stiske svojih otrok, se z njimi soočijo in jim pomagajo, da bi jih prenesli in jih premagali ter znova gradili odnos s prijatelji. Pisatelj Žiga X. Gombač in ilustratorka Tanja Komadina sta ustvarila slikanico za ozaveščanje stika med starši in otroki – zato je prav, da jo preberejo (in v praksi (za)živijo) oboji.

Sabina Burkeljca, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...