Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Grdavši in presenečenje

Gaja Kos
Grdavši in presenečenje
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-298-2
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Zvonko Čoh
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 20 cm
340 g
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Trebušasti, kosmati, krempljasti in škrbasti grdavši morda res niso lepi, ne, po pravici povedano so prav grdi, pa še grde razvade imajo, so pa zato toliko bolj simpatični. Mala Grdobica, ata Grdavš in mama Grduhinja so se znašli še v tretji knjigi. Tokrat v slikanici, ki je odlična vmesna postaja med kartonko Grdavši in dež in ilustrirano knjigo Grdavši.
Kaj torej družinica grdavšev počne v slikanici Grdavši in presenečenje? Vse, kar lahko povemo, je, da ne stojijo križem tac in da tudi v tej knjigi ne manjka blatnih luž in dobrih idej, načrtov ter receptov, preostalo pa naj bo – presenečenje!

O delu
Grdavši in presenečenje je tretja v nizu simpatičnih in komičnih besedil o samosvojih, radoživih in veseljaških grdavših, ki si človeški svet tolmačijo na prav poseben način. Slikanico je s pritajenim občutkom za estetiko grdega domiselno ilustriral Zvonko Čoh. Razposajeni in vedoželjni junaki rastejo z otrokom, saj je zbirka pripovedi o grdavših sestavljena iz kartonke, slikanice in ilustrirane knjige. Kosmatinci, ki se bralcu kar hitro usedejo v srce, bodo tako služili za prve korake v branje – sprva malce opotekajoče, ampak na koncu strumne in pogumne. Kot so naši grdavši.


Več o knjigi:

Recenzija Bukla

Slovenska avtorica, kritičarka, pub licistka, urednica in prevajalka, se v svojih številnih vlogah posveča predvsem otroški in mladinski književnos ti iz katere je tudi doktorirala. Po prikupni kartonki za najmlajše in kratkih ilustriranih zgodbicah za malo starejše, so se njeni junaki, ata Grdavš, mama Grduhinja in mala Grdobica, znova znašli v slikanici, ki je v navezi z Zvonkom Čohom zasijala med platnicami velikega formata. Kaj je prikupna trojica tokrat zakuhala je seveda presenečenje, ampak ali kdo ve kako se to sploh pripravi? Obstajajo napisani recepti, morda so kje skrita navodila, se bo komu utrnila kaka ideja ali je treba preprosto počakati in presenečenje pride samo?

Beti Hlebec, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...