Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Grem jaz do Sonca

Marij Čuk
Grem jaz do Sonca

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mladika Trst
Leto izdaje 2017
ISBN 978-88-7342-253-2
Ilustracije Magda Starec Tavčar
Urejanje Nadia Roncelli

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 22 cm
380 g
31 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

O knjigi

Pravljica, namjenena osnovnošolskim otrokom, pripoveduje o radoživi in radovedni ptičici Niki, ki se nekega lepega dne na poti v šolo v smrekovem gozdu odloči prisluhniti porednima vrabcema in se raje kot v razred nameni odkrivati Sonce. Ko mu leti naproti, odkrije, da je sama, saj sta jo pobalina izzvala in jo takoj mahnila drugam. Bolj ko se približuje Soncu, bolj ji je toplo, zato jo dohiti Martin, Sončev sin, ki jo pravočasno opozori in ustavi. Martin ji pove, da tudi sam nekoč ni ubogal očeta in je odšel spoznavat Zemljo, a se je ji preveč približal in jo izsušil ter zažgal – tam imamo še danes puščavo. Ko ga je oče odkril, ga je kaznoval tako, da mora Martin vsako leto tri mesece presedeti v svoji sobi in reševati matematične naloge (zato imamo zimo in krajše dneve).

Iz Martinove pripovedi se Nika zave svoje napake in nemudoma poleti proti Zemlji, a na poti domov jo čaka še nekaj presenečenj …

Recenzija Bukla

Pravljica Grem jaz do sonca pripoveduje o radoživi in radovedni ptičici Niki, ki se nekega lepega sončnega dne na poti v šolo v smrekovem gozdu odloči prisluhniti porednima vrabcema Walterju in Rudiju in se raje kot v razred nameni odkrivat Sonce. Tako dolgo leti, da jo perut ničke že bolijo. Oče Sonce pošlje sončni žarek, svojega sina Martina Niki naproti, da jo obvaruje nesreče. Martin pripoveduje Niki o svojih vragolijah, ki so imele na Zemlji hude in usodne posledice, za kar je še zdaj kaznovan. Ptičica je dobro razmislila in se odločila, da se vrne domov k mami in v šolo k učiteljici Sabrini. Vsi so je bili veseli in ji odpustili napako, zdraharja pa je doletela strašna kazen: za en mesec bosta prikrajšana za ptičji sladoled! Poleg lepe in poučne zgodbe slikanico odlikujejo izvrstne ilustracije.

Sonja Juvan, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...