Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hrošček Vid zmore

Vesna Česen
Hrošček Vid zmore
17,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Ebesede
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6693-92-9
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Tinka Volarič

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 23 cm
370 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Hrošček Vid nekega dne doživi nesrečo. Odpeljejo ga v bolnišnico za žuželke, kjer dobi opornico. Tam izve, da bo okrevanje dolgo in naporno, toda na koncu bo lahko znova preletaval svoje najljubše travnike. Že že, si misli radovedni hrošček, a kaj naj počnem medtem, naj dneve in dneve le počivam? A kaj kmalu spozna, da se ni vredno predati obupu in strahu, ob tem pa ga vseskozi spodbujajo prijatelji. Ob prijetni družbi spozna moč pripovedovanja in tako gozd kmalu obogati s pripovednimi večeri, ki jih obiskujejo številne žuželke. Tam diši po zgodbah, glasbi in veselju.

Optimistična zgodbica o premagovanju težav, o vztrajnosti, potrpežljivosti, prijateljstvu in ustvarjanju. Iskrive ilustracije nemudoma pričarajo utrip življenja malih bitij in živahno vabijo, da se jim pridružite v njihovem svetu.

Recenzija Bukla

Hroščka Vida, ki je ime dobil zaradi velikega daru za opazovanje, nekega dne nesrečno poškoduje veja, ki se je odlomila od razkošne vrbe. Takoj mora v bolnišnico za žuželke, sledi pa dolgo okrevanje, za katerega vse kaže, da bo precej osamljeno. Toda v mirovanju, v katerega je primoran, začne hrošček Vid odkrivati drugačne – drobne radosti. Preostalim žužkom lahko pripoveduje o minulih popotovanjih in ti ga z zanimanjem poslušajo, ob tem pa začne tkati tudi nova prijateljstva. Topla slikanica o okrevanju je pravljični prvenec prevajalke in pisateljice Vesne Česen.

Žiga Valetič, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...