Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jure in Jaka

Kitty Crowther
Jure in Jaka
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2759-8
Naslov izvirnika Mon ami Jim
Ilustracije Kitty Crowther
Prevod Mojca Medvedšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,2 x 25 cm
26 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
belgijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Nekega lepega dne se je kos Jaka odločil, da si bo ogledal svet. Najbolj si je želel videti morje. Širno in modro morje ... Na poti sreča galeba Jureta in postaneta najboljša prijatelja. Jure povabi novega prijatelja v galebjo vas, a galebi ne marajo črnega kosa. Zgodba ima srečen konec: moč besede in zgodb se dotakne in spremeni tudi srca vaških golobov.

Belgijska ilustratorka in pisateljica Kitty Crowter (1970) je leta 2010 za svoje delo prejela nagrado Astrid Lindgren. Žirija je v obrazložitvi zapisala, da v svojih delih »ohranja slikaniško tradicijo ter jo obenem spreminja in prenavlja«. Po knjigi Škrt škrt kra čof! je to že njena druga slikanica, ki je prevedena v slovenščino.

Recenzija Bukla

Tudi drugi prevod nagrajene belgijske ilustratorke in pisateljice (prvi je bil Škrt škrt kra čof, ki je leta 2012 izšel med priljubljenimi čebelicami) prinaša poučno zgodbico o prijateljstvu. Naslovna junaka se spoprijateljita ob morju, kamor se je kos Jaka odpravil, da bi spoznal svet in se naučil kaj novega. A prebivalci galebjega mesta, kjer domuje Jure, nenavadnemu črnemu prišleku niso preveč naklonjeni. Jaka je žalosten, vse dokler na Juretovem domu ne odkrije kovčka s knjigami iz katerih začne ob večerih brati svojemu belemu prijatelju. In čez čas se jima pri poslušanju pridružijo še drugi galebi in znova se pokaže magična združevalna moč knjig.

Renate Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...