Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jutri bo sonce in Kras bo čudovit

Pinko Tomažič v besedi in sliki
Jutri bo sonce in Kras bo čudovit
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ZTT = EST
Leto izdaje 2018
ISBN 978-88-7174-228-1
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Alina Carli, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 30,5 cm
104 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Bil je zelo razgledan in načitan. V debatah, ki so se razvnemale v društvu, mu je bil le malokdo kos. Rad je potoval, preučeval kraje, predvsem pa se je poglabljal v to, kako živijo delovni ljudje. Imela sva neskončne debate in zmeraj sem občudoval njegovo politično razgledanost ...«
- V. Dekleva, Pinkov prijatelj iz študentskih let

Recenzija Bukla

Slikanica, ki so jo ustvarili učitelji in učenci celodnevne osnovne šole Pinko Tomažič, je hvalevreden primer ohranjanja spomina na pomembne ljudi in dogodke v preteklosti nekega okolja – v tem primeru vasi Trebče nad Trstom. Nastala je ob 40-letnici poimenovanja šole po žrtvi fašističnega nasilja Pinku Tomažiču, ko so mu pred šolo postavili tudi spomenik. Otroci so biografski del knjige pod vodstvom akademske slikarke in ilustratorke Katerine Kalc sooblikovali s prepletanjem svojih ilustracij v ozadju s fotografijami iz družinskega arhiva Tomažičevih in iz arhiva šole. V drugem delu so prevzeli še vlogo ilustratorjev Pinkovih poslovilnih pisem iz zapora, kjer je na drugem tržaškem procesu s še štirimi uporniškimi tovariši na smrt obsojeni mladenič čakal na izvršitev kazni. Do zadnjega pogumen in veder je v njih celo hrabril svoje najbližje. Tako nastalo večplastno knjigo je oblikoval Peter Ferluga.

Iztok Ilich, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...