Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kakšne barve je poljubček?

Rocio Bonilla
Kakšne barve je poljubček?
19,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-313-6
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Veronika Rot
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 29 cm
500 g
38 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
katalonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Minimonika rada dirja s kolesom, rada posluša pravljice, rada ima jagodne kolačke, … najraje od vsega pa riše! S svojimi barvicami lahko nariše na milijone živopisanih reči: rdeče pikapolonice, modro nebo, rumene banane … Še nikoli pa ni narisala poljubčka. Le kakšne barve bi lahko bil poljubček?

Dekličina zadrega sploh ni majhna. Skupaj z njo se od strani do strani sprehajamo od barve do barve, od čustva do čustva. Cel kup stvari ima Minimoni strašansko rada, a cel kup jih tudi ne mara. Ob nekaterih jo kar zmrazi, od drugih pa na vrat na nos zbeži. Domiselna slikanica nas s preprostimi prijemi vabi, da z malo, zvedavo deklico tudi mi objamemo življenje – v vseh barvah in odtenkih!

Recenzija Bukla

(Skupna recenzija za slikanici Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček?)

Španska ilustratorka Rocio Bonilla se pri nas prvič predstavlja s simpatičnima slikanicama. V prvi spoznamo navihano Moniko, ki najraje na svetu riše. Z barvicami se loti nešteto stvari, zdaj pa se sprašuje, kak šne barve naj nariše poljubček. Zelen kot krokodil ali špinača, rumen kot sončnica ali čebele? Vsaka barva ima dobre in slabe strani in morda bo pri odločitvi znala pomagati mamica. V drugi slikanici srečamo Erika, ki si že od nekdaj želi leteti. Ob rojstnem dnevu mu mama podari knjigo in mu pove, da je možno leti tudi drugače. Ko se Erik potopi v vedno nove zgodbe in prebere vse knjige, ki mu pridejo pod roke, se mu posveti, da mu je mama s knjigami hotela pokazati mogočna krila domišljije.

Klara Jarc, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...