Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kino z muco Ino

Zaljubljena krimi-mijav-ka
Bina Štampe Žmavc
Kino z muco Ino
19,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-278-480-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Ilustracije Kristina Krhin

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 21,5 cm
390 g
25 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sodobna in hkrati večna téma – v večni, tudi sodobnemu (malemu) bralcu ljubi pesniški formi in … prikupno mačji podobi. Bina Štampe Žmavc v najžlahtnejši maniri nadaljuje tradicijo balad in romanc, kot so prejšnje rodove spremljale s Prešernovim Povodnim možem in Kovičevim Mačkom Murijem, in jo nadgradi z dodajanjem prepoznavno svojih komponent zgodbe v zgodbi in izvirnih neologizmov. V sodelovanju s slikarko Kristino Krhin sta ustvarili dovršeno mojstrovino, ki se je bodo razveselili otroci in odrasli. Od kitice do kitice, od verza do verza, ki v iskrivo ustvarjalnem besednjaku nizajo pripoved, se s Pinom in Ino odpravimo v kino: z njima se muzamo in trepetamo, ko skupaj vstopamo v novo zgodbo. Uvodni galantno-plesni takti komajda dajo slutiti napeto zgodbo – pravo pravcato krimi-mijav-ko –, ki se bo odvrtela pred zbrano druščino. Pester nabor junakov, ki v zgodbi nastopajo, daje polet otroški domišljiji, ritmizirano glasbeno ozadje ton pripovedi, dodelane ilustracije pa še dodatno pritegujejo pozornost malega občinstva. In čeprav je na nogah sam cvetober mačkonov, sploh ni izključeno, da se pozornosti vrlih mišjevarstvenikov sem in tja ne bi navihano izmuznila kakšna miš!

Recenzija Bukla

Kaj narediš, če se zdijo besede mrmrnjave in preblede, da bi nekomu pokazal, kako zelo ti je všeč? Maček Pepi ima odgovor – muco Ino povabi v kino in tam z njo hrusta kokice, medtem ko se na platnu odvija napeta zgodba, ki se dogaja na velikem plesišču v slovitem mačjem letovišču, kjer pleše zbrana mačja družba. Med plesočimi najbolj blesti ljubka muca Mika, za katero bi sklatil luno prav vsak maček! Po polnoči, ko zabava že ugaša, pa se zgodi nekaj strašnega. Divji maček Rambo, pravi falot, zgrabi muco Miko in z njo zataca po plesišču. Mika se neotesancu izmika, kolikor more, tedaj pa nenadoma uganejo luči. V temi in zmedi nihče ne opazi, kam je Rambo zvlekel Miko. Še sreča, da je na plesišču tudi slavni mačji detektiv, ki se nemudoma odpravi na iskalno akcijo! Elegantni mačji verzi z mehko svilo predejo zaljubljeno krimi-mijav-ko. Toplo bo ovila srca ljubiteljev dobre poezije – in muc – ne glede na starost. Slikanica utegne zasesti častno mesto prestolonaslednice legendarnega Mačka Murija.

Maja Črepinšek, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...