Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Krokodil

Tone Pavček
Krokodil
23,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-083-4
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Suzi Bricelj
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 19,5 cm
380 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Krokodil predstavlja tretji in zadnji del Pavčkovih živalskih pesnitev, je torej “nadaljevanje” knjige Po morju plava kit, ki je bila nominirana za izvirno slovensko slikanico 2011 in knjige Romeo in Julija. Če je bila druga knjiga nekoliko bolj elegična kot prva, obe pa v nekaterih segmentih tudi družbeno kritični, tretja spet ubira svetlejše tone in je bralcu od začetka do konca v zabavo. V pesnitvi o slavnem  krokodilu vegetarijancu in človeški trojici, ki bi ob njegovih nasvetih rada shujšala, v kateri ne manjkajo napeti trenutki in dramatični obrati, spet prideta na plano pesnikova igrivost in duhovitost, ki se združita z obrtno spretnostjo. Verze spremljajo duhovite ilustracije Suzi Bricelj, ki se je izkazala že pri prvih dveh knjigah in zna odlično ujeti nagajivega duha Pavčkove krokodilje pesnitve.

Recenzija Bukla

Po kitu v Piranskem zalivu in zaljubljenem medvedu na tivolskem hribu je z vegetarijanskim krokodilom sklenjena serija treh živalskih pesnitev velikega pripovedovalca (1928–2011), ki je znal zlesti pod kožo tako mladim kot odraslim bralcem. Slavnega krokodila, ki mu meso ni dišalo, je v Egiptu obiskala tudi okroglolična slovenska družina, ki se je želela navzeti njegovih zdravih prehranjevalnih navad, poleg tega pa so dobili še hitro lekcijo o družinski slogi. Pesnikovo igrivost in humorne note je tudi v tretje odlično obarvala Suzi Bricelj.

Renate Rugelj, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...