Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lara Kosmulja, mala klepetulja

Christianne Jones
Lara Kosmulja, mala klepetulja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-390-7
Naslov izvirnika Lace Walker nonstop talker
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Richard Watson
Prevod Jerneja Planinšek Žlof
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 21,5 cm
320 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Založnik o knjigi

Zakaj imamo dve ušesi in (samo) ena usta?

Lara Kosmulja nadvse rada govori. In govori. In govori … Ne prijaznost ne strogost je ne moreta pripraviti do tega, da bi vsaj za hipec obmolknila. Dokler se lepega dne ne zbudi in ugotovi, da je izgubila glas.
To jo najprej ujezi, potem privede na rob obupa, dokler počasi ne začne ugotavljati, kaj vse sicer ob nenehnem govorjenju zamuja. Izvrstno ilustrirana slikanica vabi k pogovoru, katerega nadvse pomemben del je tudi poslušanje!

Slikanice Živijo, adijo, na laži te vedno dobijo, Sramežljivi Staš in govorni nastop, Lara Kosmulja, mala klepetulja in Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! s pravljičnimi liki postavljajo ogledalo našim najmanjšim. Na izviren način vabijo k pogovoru o izzivih, s katerimi se srečujejo mali nadobudneži, in ponujajo ogrodje za dobre odnose v družini, šoli, družbi. Navihano-poučno, vsestransko dobrodošlo branje!

O avtorjih

Christianne Jones je odraščala v majhnem ameriškem mestu. Njeni starši so bili učitelji in odločili so se, da doma ne bodo imeli televizije. Tako Christianne ni preostalo drugega, kot da se razvedri z branjem. Odtlej je prebrala kak trilijon knjig in jih 50 tudi napisala. Z možem in tremi hčerkami živi v Minnesoti.
Richard Watson je odraščal v vasici na vzhodu Anglije. Po končanem študiju na bližnji umetnostni akademiji Lincoln School of Art and Design od leta 2003 deluje kot ilustrator. Pri svojem delu se poslužuje klasičnih in sodobnejših pristopov. Sicer pa zelo rad obiskuje galerije, gleda filme in posluša glasbo.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjige Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja!, Lara Kosmulja, mala klepetulja, Živijo, adijo, na laži te vedno dobijo in Sramežljivi Staš in govorni nastop.)

Pri Celjski Mohorjevi založbi so izdali štiri nove vzgojne slikanice različnih avtorjev in ilustratorjev, ki so ubesedili in upodobili različne otroške težave oziroma pomanjkljivosti: trmarjenje, klepetanje, laganje in sramežljivost. V prvi slikanici spoznamo Marka, ki hoče, da je vse po njegovem, sicer se mu je bolje umakniti. V šoli pa ima učitelj pravilo: »Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja!« V šoli ne sme trmariti, če je zadnji v vrsti, ali če mora risati z voščenkami, ali če mu ni všeč barva prtička. Ko hoče Marko to pravilo uveljavljati doma na svoji sestrici, pa njegovi domači najdejo način, da se njegovo trmarjenje konča tudi doma. V drugi slikanici spoznamo klepetavo Laro, ki ne more utihniti ne doma, ne v šoli, ne v knjižnici ... Šele ko za en dan izgubi glas, ugotovi, koliko zanimivih reči je zamudila, ker ni nikoli poslušala drugih. Lovro iz tretje slikanice pogosto laže oziroma, kot pravi sam – ustvarja izmišljije, se izraža po svoje, napihuje zgodbe, olepšuje resnico. Šele ko ga deklica v parku izzove, da naj ji z druge strani jezera prinese žogo, če ga res lahko preplava, Lovro ugotovi, da mu preostane samo to, da prizna laž. Njegovi prijatelji odidejo, ker je lagal, Lovro pa zdaj ve, da ne sme več lagati. V zadnji slikanici spoznamo Staša. O njem nihče ne ve kaj dosti, ker je bolj molčeč fant. Ko morajo v šoli pripraviti govorni nastop, je Staša grozno strah, da bo rekel kaj neumnega ali zamešal besede. Ko vendarle premaga tremo in sošolcem predstavi svojega psa, kot preostalim tudi njemu vsi zaploskajo, poleg tega pa zdaj vedo malo več o njem. Staša pa sramežljivost ne bo več ustavljala in že načrtuje, kaj bo predstavil na naslednjem govornem nastopu. Vsaka slikanica ima malce drugačen slog ilustracij, ki se lepo ujema z njeno vsebino, vse knjižice skupaj pa tvorijo simpatičen kompletek, ki bo marsikdaj prišel prav.

Klara Jarc, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...