Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lini in Lazi

Julia Donaldson
Lini in Lazi
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5490-7
Naslov izvirnika The Smeds and the Smoos
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Axel Scheffler
Prepesnitev Nina Dekleva
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 29 cm
510 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

S to čudovito novo slikanico Julie in Axla se selimo v vesolje, kjer bomo spoznali zanimivo paleto tujcev. Zgodba o Romeu in Juliji za najmlajše! Tako domača in tako zelo zabavna. Rdeči Smedi in modri Smuti so si zelo podobni. A nikoli se ne družijo med sabo. Ne marajo se. Ampak Meta in Bine tega ne upoštevata. Igrata se, vzljubita se in pobegneta. Ne upoštevata trapastih navodil odraslih. Prav zato vsem na planetu odpreta nove poti – pot ljubezni, razumevanja, strpnosti in … rodi se tudi otročiček. Zgodba se konča srečno – vsi skupaj praznujejo življenje.

o avtorici

Na kratko

  • rojena 1948, London, Velika Britanija
  • pisateljica, dramaturginja, glasbenica

Julia Donaldson danes z družino živi na Škotskem. Bralci jo najbolj poznajo in cenijo zaradi odličnih slikanic za otroke. Še posebej popularna je njena serija knjižic o Zverjascu (Gruffalo). Doslej je napisala 79 knjig, izšlo pa jih je 67; 29 od teh lahko kupimo v knjigarnah, ostalih 38 pa uporabljajo samo v šolah. Je tudi avtorica številnih dramskih iger za otroke oz. za šolske dramske skupine.

Recenzija Bukla

Na nekem daljnem planetu se je med rubinasto rdečimi Lini rodila mala Meta, med topazno modrimi Lazi pa Bine. Odrasli jima prepovedujejo, da bi se družila, saj vsakdo ve, da so oni drugi čudaki. Toda otroka sta radovedna in brez predsodkov, zato ne mine dolgo, ko se pričneta na skrivaj igrati drug z drugim. In ko odraseta, se zaljubljenca vkrcata v raketo, s katero pobegneta v vesolje. Preostali Lini in Lazi se z drugo raketo poženejo za njima. Na dolgi poti po vesolju med iskanjem ubežnikov spoznavajo različne planete in pisani spekter bitij na njih. Zaljubljenega para sicer ne najdejo, odkrijejo pa nekaj večjega – razlike med Lini in Lazi so nepomembne! Besedilo se zabavno poigrava z zvokom besedišča vesoljčkov in otroka vabi, da ga dekodira. Avtorski par, ki je ustvaril vrsto uspešnic o Zverjascu in Zverjaščku, se tokrat osredotoča na premagovanje predsodkov.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...