Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Maj in vetrčki

Marika Mihelčič
Maj in vetrčki
14,90 € 14,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Narava
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6893-26-8
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Andreja Gregorič
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 23 cm
350 g
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Na vrhu hriba, visoko nad morjem, je v pečinah domovala družina Vetrovih. Ob očetu Puhu in mami Burji so bili v družini še starejši bratec Puhec, nagajivi mlajši bratec Pihec ter nežna sestrica Sapica. Po dolgi zimi, ko so vsi imeli polne roke dela, so prišli tudi zanje lepi časi počitnic. Zjutraj, ko sta mama in oče še pospravljala okoli pečine, Pihec in Sapica pa sta spala, je Puhec že oddrvel od doma, številnim vragolijam naproti.

Pravljica o Maju in vetrčkih se je rodila na domačih tleh, med družinskimi člani, na počitnicah, kjer bi se naj dogajale samo prijetne reči. Štiriletnemu fantiču Maju je pomagala, da je pozabil na hudo bolečino, ko se je njegov prst znašel na napačnem kraju, med vrati, prav v trenutku, ko je zapihal veter. Pravzaprav je nastala zaradi tega prsta in pozornost obrnila proč od bolečine – in tako je bil njen namen izpolnjen.

Slikanica ima priloženo zgoščenko!

Recenzija Bukla

Slikanica o dečku Maju in vetrčkih je nastala, ko si je resnični deček Maj priščipnil prstek, da bi čim hitreje pozabil na bolečino. Pripoveduje o družini Vetrovih – očetu Puhu, mami Burji, bratcih Puhcu in Pihcu ter sestrici Sapici. Med njimi je najbolj nagajiv in radoveden Puhec, ki ga neznansko zanima svet ljudi. Vendar pa si ljudje vetra enkrat želijo, spet drugič ne, zato se Puhcu zgodi, da včasih povsem nehote tudi kakšno ušpiči. Pravljica je opremljena z izvirnimi ilustracijami, ponekod celo kolaži, Andreje Gregorič, priložena pa ji je tudi zgoščenka.

Kristina Sluga, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...