Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Maks in superjunaki

Rocio Bonilla
Maks in superjunaki

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-366-2
Naslov izvirnika Max i els superherois
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Rocio Bonilla, Oriol Malet
Prevod Veronika Rot
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
30 x 24 cm
570 g
44 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Založnik o knjigi

Superjunak – superjunakinja?!

Maks obožuje vse superjunake, ima pa tudi svojega najljubšega. Pravzaprav je njegov najljubši junak – junakinja: Megapower!Neverjetno pogumna je, zna programirati računalnike in dezaktivirati bombe, s svojimi očmi vidi skozi stene in je strašansko močna … Najboljše od vsega pa je, da je Mega power drugačna od drugih superjunakov in da Maks zelo dobro ve, zakaj.


O avtorjih

Katalonska slikarka Rocio Bonilla (Barcelona, 1970) je diplo mirala na Akademiji likovnih umetnosti. Deset let je delala na področju oglaševanja, nato pa se je lotila projekta stenskih poslikav »Nekoč v davnih časih«. Ilustratorsko pot je začela s svojo prvo samostojno slikanico Čuden ptič. Tej sta sledili še Najvišja gora knjig na svetu in Kakšne barve je poljubček? Pri Celjski Mohorjevi je doslej z njenimi ilustracijami izšla še knjiga Eulalie Canal Prikazni ne potrkajo na vrata.

Tudi Oriol Malet (Martorell, 1975) je po končani obliko valski šoli v rojstnem kraju doštudiral na Akademiji lepih umetnosti v Barceloni. Kot mladostnik se je navdušil nad rokovsko glasbo in se naučil igrati bobne. Tudi ko se je leta 2004 poklicno posvetil ilustriranju, je ohranil tesen stik z glasbo, iz katere – poleg literature – črpa navdih za svoje likovno ustvarjanje.

Recenzija Bukla

Maks in njegovi prijatelji so veliki oboževalci superjunakov in se z veseljem preoblečejo vanje za pusta ali kar tako. Superjunaki lahko letijo, vidijo skozi stene, rešujejo mucke, dešifrirajo formule, obvladujejo robote in še in še! Maksova najljubša superjunakinja je Megapower. Ona zmore vse, najboljše pa je, da se zvečer preobleče v mamico in da Maksu poljubček za lahko noč. To je slikanica, ki bo otrokom pokazala, kakšni »vsakdanji« junaki so njihovi starši, zagotovo pa bo tudi ogrela dušo vsake mamice. Še eno prisrčno delo ilustratorke Rocie Bonille, ki ne razočara.

Klara Jarc, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...