Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mišji razbojnik

Julia Donaldson
Mišji razbojnik
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5397-9
Naslov izvirnika The highway rat
Leto izdaje izvirnika 2011
Ilustracije Alex Scheffler
Prevod Nina Dekleva
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 28,5 cm
540 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorja priljubljenih slikanic Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli?, Mamica, kje si?, Polž na potepu na kitovem repu … sta ustvarila tudi to zabavno slikanico o cestnem razbojniku, ki krade piškote in grozi. A pogum in pravičnost premagata še tako hude ovire. Julia Donaldson se je s to zgodbo v rimah poklonila angleškemu pesniku Alfredu Noyesu in njegovi legendarni pesmi The Highwayman.

o knjigi v drugih medijih

»Mišji razbojnik je slikanica o cestnem razbojniku, ki krade piškote in grozi. A pogum in pravičnost premagata še tako hude ovire.«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Neprekosljivi kreativni dvojec, britanska pisateljica in nemški ilustrator, ki slikanice soustvarja že več kot dvajset let, je nadobudnim bralcem dobro znan po priljubljenem Zverjascu in Zverjaščku, pa tudi po drugih posebnežih, kot so Palčič, Ribek, Hlodek in razne afriške grdine. Avtorja ponovno v središče postavljata nekonvencionalni lik, tokrat že skoraj antijunaka, ki ga na koncu doleti zaslužena kazen, ki pa jo vseeno zna obrniti sebi v prid. Mišji razbojnik namreč grozi in ropa, nihče ni varen pred njim, lump še svojemu konju sune seno! Vse dokler ne sreča bistre race, ki ga zvito ujame v past … Zanimivo je, da je bila slikanica v slovenščino prevedena že leta 2012, takrat jo je za Učila International prevedla Brina Štampe Žmavc in naslovila Cestni razbojnik Podgana, pri Mladinski knjigi pa so se ob vnovičnem prevodu odločili, da bodo zaradi spola, ritma in rime junaka spremenili v miš. Naj si bo miš ali podgana, tudi ta slikanica Julie Donaldson in Alexa Schefflerja je zimzelena klasika.

Vanja Jazbec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...