Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Modre ptičje misli

Alenka Spacal
Modre ptičje misli
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Bajalka
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94370-1-8
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Alenka Spacal
Urejanje Zdenka Gajser

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 21 cm
350 g
26 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorska slikanica Modre ptičje misli prinaša devet duhovitih ptičjih zgodb. Nekatere male modre pernate junakinje se učijo brati, druge se spopadajo z domačimi nalogami ali umivanjem, nekatere pa sanjarijo o kravatastih igračah, maminem poljubčku ali počitnicah. Srečujemo se z modrostmi ptic, ki niso modre samo zaradi modre barve kril. »Modrosti se ne moreš naučiti. Moder prilezeš že iz jajca. Ali pa tudi ne,« reče modrin.

Ali morda skupaj z modro čapljo in črnoglavko že čakate na počitnice? Vas zanima, kako se mala modra šoja uči brati? Že veste, kako se mala modra sraka za domačo nalogo na pamet uči modro ptičjo misel? In kako se umiva mala modra sinica? Ali poznate kljun čevljekljuna in modrost modrega kosa? Ali mislite, da modrokrila gos raje hodi ali raje leti? Si mogoče želite prav takšen poljubček, kakršnega od svoje mame dobi mala modra taščica? Ali uganete, kaj vse lahko s kravato počne mala modra tangara? Se vam kaj svita, zakaj gre modrinček v šolo? Vse te skrivnosti in še mnoge druge nabritosti nam razkrivajo Modre ptičje misli.

o avtorici

Alenka Spacal (1975) je pisateljica, ilustratorka in pravljičarka. Diplomirala in magistrirala je iz filozofije ter doktorirala iz sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Na teoretičnem področju je raziskovala feministično vizualno umetnost. V okviru mladinske književnosti se ukvarja predvsem z ustvarjanjem avtorskih slikanic. Svoje pravljice pripoveduje otrokom ob ilustracijah. Razstavlja na razstavah ilustracij doma in v tujini.

Recenzija Bukla

Čudovita slikanica z navidez preprostimi zgodbami iz ptičjega sveta že na prvi pogled presega običajno tovrstno literaturo. V sebi namreč skriva bogastvo modrih misli, ki jih je avtorica, vsestranska ustvarjalka in pripovedovalka zgodb, tokrat predala v usta najrazličnejših ptic. Da so modre na vse načine, poudarja Spacalova že s samimi ilustracijami »pernatih protagonistk«, ki pa niso imenitne le na videz, ampak svojo posebnost in bistrost izražajo tudi s svojo notranjo globino. Iz njihovih zgodb vejejo življenjske resnice, preproste, mile in vsem znane, za katere pa se pogosto zdi, da so danes utonile v pozabo. Zakaj bi bilo čakanje nečesa, česar se zelo veselimo, brezplodno dejan­je?! In zakaj je tako pomembno, da smo s tistimi, ki jih imamo zares radi, globoko povezani in jih zmoremo začutiti v vsakem trenutku, v »poljubu zdaj«, kot najtesnejši povezovalni stik s svojo mamo v eni od zgodb poimenuje mala modra taščica. Modre ptičje misli so zbirka zgodb, ki v resnici še zdaleč ni namenjena le najmlajšim. V njih lahko prav vsak najde tiste modrosti, ki ga najbolj nagovorijo v danem trenutku.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...