Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Modri med

Cvetka Bevc
Modri med
19,50 € 19,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,59 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-278-488-1
Ilustracije Polona Kosec
Spremna beseda Andreja Barbara Jaš

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 24,5 cm
460 g
27 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pasti modrega medu

Slikanica o medvedki Lili, ki jo je zapeljal modri med, na otroku razumljiv način spregovori o problematiki zasvojenosti. Prisrčna pravljica s slikovitimi ilustracijami otroku odgovori na številna vprašanja, kot so: kaj je zasvojenost, kako zasvojenost nastane, kako uničujoče vpliva na vsa področja posameznikovega življenja ... Najpomembnejše pa je sporočilo, ki vliva upanje: zasvojenost je s strokovno pomočjo mogoče preseči. Za otroke od 5. leta.

"Tako nenavadne živalske pravljice, kot je Modri med, zanesljivo še nisi bral(-a). Največkrat je med nekaj, česar se veselimo vsi: odrasli, otroci, medvedi in medvedki, čebele in ose in mravljice. A pomislimo, kako bi bilo, če si brez medu sploh ne bi več znali predstavljati svojega življenja, če bi zaradi njega pozabljali na službo, šolo, na prijateljstvo … Še nase – na koncu. Ja, prav to se zgodi medvedki Lili: zapeljal jo je modri med, ki ga je za srebrnike kupovala od podlasice Erike, dokler ni več mogla živeti brez njega. Na srečo je bila dovolj pametna in pogumna, da je obiskala doktorja Jazbiča! In potem? – Razmisli med branjem, kaj vse nas lahko zapelje tako, kot je Lili zasvojil (ujel in spremenil) modri med. Komu v človeškem jeziku rečemo, da je podlasica? In še nekaj: lepše in slajše kot vsak modri med je – modro nebo za tvoj radoveden pogled." Dr. Igor Saksida

Slikanica Modri med je nastala na pobudo strokovnih delavcev v Terapevtski skupnosti Sopotnica pri Škofja Loki (Društvo Projekt Človek), kjer je pisateljica Cvetka Bevc s posameznimi uporabniki vodila literarne delavnice v okviru projekta Vključujemo in aktiviramo. V slikanici je tudi dodatek za odrasle, spremna beseda univ. psih. dr. Andreje Barbare Jaš z napotki staršem, kako z otrokom brati prisrčno pravljico, ki pa obravnava nadvse zahtevno problematiko zasvojenosti.

Recenzija Bukla

Mama medvedka nenadoma postane čudna. Ne meni se več za sinka, vse ji je dolgočasno in pusto, možu medvedu kar mimogrede odbrusi laž, kod hodi, njena dlaka je vse bolj zanemarjena, oči pa tuje in hladne. Mali medvedek je prestrašen, očka medved zaskrbljen. Ne razumeta, kaj se dogaja, saj medvedka skriva, da ji je podlasica ponudila modri med, ki je nekaj posebnega, saj za tistega, ki ga poliže, postane vse zabavno, svet pa vidi v novih barvah. Toda učinek lažne sreče traja kratek čas in zanjo je treba vedno znova plačevati … Zgodba otrokom pomaga razumeti dogajanje, za katero si želimo, da ga ne bi izkusili na lastni koži. Brez olepševanja, a tudi brez žuganja, spregovori o pasteh odvisnosti, o tem, kako prepoznati ponujanje opojnih substanc, kakšne so posledice in kako težko se je odvisnosti pozdraviti. Optimistični zaključek bodri otroke, ki so največja žrtev odvisnosti staršev, da je s trdno odločenostjo, zdravniško pomočjo in spodbudo domačih upanje, da bo spet vse dobro.

Maja Črepinšek, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...