Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na begu

Pimm van Hest
Na begu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-359-4
Naslov izvirnika Op de vlucht
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Aron Dijkstra
Prevod Tadeja Petrovčič Jerina
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
29,5 x 21,5 cm
390 g
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Založnik o knjigi

Iz vojne v mir

Predstavljaj si …, da je vojna. Pravzaprav je to skoraj nepredstavljivo! Posebej za otroke, ki tega niso nikdar doživeli. S poetičnim besedilom in povednimi ilustracijami slikanica Na begu otroke in njihove starše iz strašljivih razmer vojne popelje v prihodnost, polno upanja. Knjižica, namenjena otrokom od 5. leta naprej, vabi k pogovoru in premisleku.
Begunska problematika postaja del vsakdanjika, zato si vprašanja o njej zastavljajo tudi otroci. Slikanica predstavi povsem človeško plat begunstva. Malo deklico spremlja na njeni poti iz znanega in ljubega ji domačega okolja, kjer zaradi vojne ni več mogoče živeti. Na poti – kam? Predvsem stran od vojne. V mirno deželo razumevanja, spoštovanja in sprejemanja. Nikoli več na begu … si lahko predstavljaš?

O avtorjih

Pimm van Hest (1975) je nizozemski pisatelj in avtor predvsem otroških knjig. Njegova dela so prevedena v kar 17 tujih jezikov. Prvo knjigo je objavil že med študijem psihologije na pedagoški akademiji.

Nizozemski ilustrator in avtor otroških knjig Aron Dijkstra (1992) je že od malega rad risal in si izmišljal zgodbe. Leta 2015 je na akademiji Willem de Kooning Academy diplomiral iz ilustra torstva. Pri svojem delu uporablja živopisan kolorit, dinamične perspektive ter zgolj tradicionalne materiale in tehnike.

Recenzija Bukla

Kako majhnim otrokom pojasniti begunsko problematiko, ki je že del našega vsakdana? Samo z besedami najbrž težko, zato bo v pomoč slikanica Na begu, namenjena otrokom od petega leta dalje, ki razumljivo in čuteče odstira zgodbo majhnega dekletca. Ta živi na vojnem območju in brezskrbnega življenja sploh ne pozna, kljub temu pa v ljubečem in poznanem domu vztraja do zadnjega. Ko izgubi tudi tega, se poda na nevarno pot v neznano, v upanju, da jo bodo v novi deželi sprejeli z razumevanjem ter pričakali s prijazno besedo in toplim objemom. Slikanica se lahko pohvali tudi z izvirno likovno podobo. Kontrast vojne in miru prikaže simbolično, a zato nič manj realistično, s podobami zloveščih krokarjev in bele golobice. Zgodba, ki spodbuja k pogovoru in vabi k razmisleku.

Kristina Sluga, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...