Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Naša hiša gori

Poziv Grete Thunberg k reševanju našega planeta
Jeanette Winter
Naša hiša gori
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grafenauer založba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-6864-46-6
Naslov izvirnika Our House is on Fire
Podnaslov izvirnika Greta Thunberg's Call to Save the Planet
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Jeanette Winter
Prevod Metka Kralj

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 24,5 cm
430 g
40 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let > poučne knjige
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Podnebje na Zemlji se spreminja. Naš planet se segreva. Ali bomo kaj ukrenili, preden bo prepozno? To zahteva pogumna deklica s Švedske – in posnemajo jo mnogi otroci in odrasli po vsem svetu.

Slikanica je zgodba o mladi švedski okoljski aktivistki Greti Thunberg. Greta je bila stara petnajst let, ko je nekega petka, namesto da bi šla v šolo, pred švedskim parlamentom v Stockholmu protestirala proti podnebnim spremembam. Tako se je 20. avgusta 2018 začelo svetovno gibanje mladih, ki protestirajo proti podnebnim spremembam. Petkovemu podnebnemu štrajku so se sčasoma pridružili učenci številnih šol na Švedskem in v drugih državah po svetu.
Odraslim je pogosto velik izziv, kako otroku na enostaven način pojasniti eno najpomembnejših tem današnjega časa – podnebne spremembe in njihove posledice. Ta slikanica jasno in sočutno pojasnjuje Gretin odnos do podnebja in njeno željo za reševanje sveta. Zasnovana je tako, da prikaže glavna vprašanja podnebnih sprememb, ki najbolj razburjajo Greto (taljenje ledenikov, izginjanje koralnih grebenov, izumiranje živih bitij, poplave, požari v naravi, suša, naraščanje morske gladine …). Je informativna in jedrnata, a ne prestraši otroka, ampak ga pouči, da nikoli ni premajhen za to, da bi lahko kaj spremenil.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...