Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ne misli na slona!

Nina Mav Hrovat
Ne misli na slona!
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-356-9
Ilustracije Ivan Mitrevski
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 21,5 cm
440 g
40 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slikanica Ne misli na slona! bralca izziva, naj NE misli na rilčastega velikana; niti na običajnega slona, niti na pisanega, niti na vzorčastega, niti na slonjega mladiča, niti na slonjo družino … Seveda se že po nekaj straneh, ki so polne tudi narisanih slonov, izkaže, da je naloga vse prej kot lahka.

Ne misli na slona! je igroknjiga, ob kateri se bo lahko zabavala vsa družina. Osnovna ideja izhaja iz psihologije, iz t. i. vsiljivih misli (gre za ironičen nadzor naših možganov, ki mrzlično iščejo ravno tisto misel, ki jo želimo zatreti). Tole je morda slišati zapleteno, a knjiga, ki nam z vsako stranjo prepoveduje misliti na slona, a bolj ko to počne, bolj mislimo nanj, je vse kaj drugega. Besedila Nine Mav Hrovat je malo, le nekaj stavkov, a ga poganja hudomušen ton, k igrivosti in zabavnosti pa svoje dodajo značilne ploskovne in humorne ilustracije Ivana Mitrevskega, ki je poskrbel tudi za duhovita besedilca v oblačkih. K vtisu vsesplošne igrivosti prispeva tudi barvitost knjige, ki zna nedvomno poskrbeti za to, da si boste simpatične slone težko izbili iz glave. Ali pač, z nekaj vaje … Za odrasle bo gotovo zanimiv tudi predgovor o vsiljivih mislih, ki ga je prispevala dr. Tina Bregant, dr. med., spec. pediatrije, spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine, MAES terapevtka in vodja seminarjev Familylab.

Recenzija Bukla

Ne misli na slona. Nikakor ne misli na slona! Tako pravi zabavna slikanica, nato pa se od prve do predzadnje strani poigrava z mislijo na slona, ki se kljub prepovedi vrača črtast, pikčast, vzorčast, s trobcem, dolgim kot kača, majhen, velik, s sončnimi očali ... Bolj ko se slikanica trudi s prepovedjo, bolj pisane in bolj neubranljive postajajo podobe slona. Avtorica s podporo odličnih ilustracij slona nazorno predstavi mehanizem delovanja vsiljivih misli in vpliv prepovedi na naše možgane. Pozoren bralec bo v slikanici razbral nasvete, kako prevzeti nadzor nad njimi, kako se osredotočiti na novo misel, kako misli odložiti, da si kupimo odmor, kako preprečiti večopravilnost možganov in kako prevzeti nadzor nad svojimi mislimi. Avtorica priporoča vadbo čuječnosti, saj ima vsakdo med nami svoje vsiljive misli, svojega slona, ki ga ne bi hotel srečati.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...