Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Neverjetna, a resnična zgodba o dinozavrih

Guido van Genechten
Neverjetna, a resnična zgodba o dinozavrih
24,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-329-3
Naslov izvirnika Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Guido van Genechten
Prevod Katjuša Ručigaj
Urejanje Nika Susman

Tehnične lastnosti
trda vezava
33 x 24 cm
500 g
24 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Založnik o knjigi

Dinozavri so izumrli, kajne. Res? Kokoš pravi, da ne. Da ima pristne zverinske kremplje in da ni nobenega dvoma, da je tudi sama dinozaver. Vsi dokazi so v družinskem albumu, ki ga je dobila za dediščino. V njem gledamo slike velociraptorjev, ki se vozijo s skiraptorji, in igvanodonov, ki uživajo v osvežujočem izletu. Diplodoki se očitno dobro poljubljajo, tiranozavri pa … jah, trgajo vse na koščke! Stegozavri so večni šarmerji in triceratopsi? Huh, spuščajo ubijalske prdce! So dinozavri izumrli zaradi njihovih vetrov? No, pravi razlog se najbrž vendarle skriva drugje. In zakaj ima kokoš ob sebi gromozansko jajce?

Smešen in nazoren vodič po čudovitem svetu dinozavrov. Za vsakogar od 4. do 150.000.000. leta starosti.

Prikupna slikanica o kokošjih praprapraprapraprapraprapraprapraprasorodnikih bo razveselila mlade bralce, ki jih prevzema svet dinozavrov. Poleg šaljive vsebine bodo otroci spoznavali tudi čisto resna dejstva o dinozavrih – njihovi teži, obdobju, v katerem so živeli, možnih razlogih, ki so pripeljali do njihovega konca.

Recenzija Bukla

Že v slikanici Zmaji?! priljubljene slovenske ilustratorke Lile Prap so kokoši raziskovale svoje korenine in jih povezale vse do dinozavrom podobnih zmajev, sedaj pa so tudi kokoši v Belgiji, od koder prihaja avtor te slikanice, začele raziskovati družinsko drevo. Tole neverjetno, a kot je večkrat zatrjeno, tudi resnično zgodbo o dinozavrih pripoveduje gallus gallus domesticus, navadna kokoš, a ponosna daljna potomka nekoč mogočnih dinozavrov. Ne verjamete? Pokazala vam bo ogromen družinski album. Notri najdete družino Velociraptor, Igvandon in Diplodok, pa strašne sorodnike Tiranozavre in naši kokoši najbolj podobne prednike Stegozavre. Še kar ne verjamete? Potem vam pokaže še veliko jajce iz pradavnine! Trmasto sede nanj in potrpežljivo vali. In vali. Čez štiri tedne pa hrsk! Kaj bo pokukalo iz jajca?

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...