Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odkleni to knjigo!

François Hanozet
Odkleni to knjigo!
16,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Grlica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-244-317-7
Naslov izvirnika Délivre ce livre!
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Grégoire Mabire
Prevod Janja Remškar
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 23 cm
320 g
27 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
belgijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Medtem ko nas Biblius prisrčno pozdravlja v svojem laboratoriju, prejme grozno sporočilo. Res grozno: to je zadnjič, da je ta knjiga odprta. Prestrašen nas prosi, naj mu pomagamo, da ne bo za vedno obtičal sam in zapuščen med zaprtimi stranmi knjige. Z veliko dobre volje nas bo popeljal do odkritja prave čarobne formule …

Slikanica na prijeten, sproščen način nežno prenaša dobesedno v bolj abstraktno ljubezen do branja. Otrok ob prijaznih ilustracijah spozna svojo čarobno moč: s tem, ko odpre knjigo, oživi knjižne junake in njihov svet iz samote in pozabe. In seveda, slikanica Odkleni to knjigo! je knjiga o knjigah – to imamo nadvse radi!

Recenzija Bukla

Čarovnik Biblius ima grozno težavo. Za vedno bo ostal zaprt v slikanici (on pa se boji teme!), če mu mali bralec ne pomaga do čarobne formule, ki se skriva v eni od knjig. Bibliusu sledimo skozi alkemistični laboratorij v skrivnostne podzemne dvorane, kjer na knjižnih omarah, segajočih od stropa do tal, čaka tisoče knjig. Med njimi končno najdemo tisto, v kateri je čarobna formula. Formulo si mora mali bralec zapomniti in jo ponoviti, sicer je Biblius izgubljen. Duhovita knjiga se spretno poigrava s knjigo kot predmetom in z njeno vsebino, ob tem pa buri otrokovo domišljijo z zgodbo in bogastvom ilustracij, na katerih se bohotijo privlačne podrobnosti.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...