Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ropotarna

Peter Svetina
Ropotarna
25,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-102-2
Ilustracije Damijan Stepančič

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 24 cm
92 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Redni dobitnik literarnih nagrad in priznanj Peter Svetina je tokrat zapisal in sestavil sila neobičajno knjigo, ki bo v domačem literarnem prostoru nekaj posebnega. Med enimi samimi platnicami je namreč združil daljše pravljice in krajše pravljice, pravljice o osebah in pravljice o predmetih, pesmi in miniaturna besedila, v katerih se poigrava z jezikom in ki nekatera mejijo tudi na nonsens. Različne literarne vrste, zvrsti in oblike se, kajpada namerno, izmenjujejo v neukročenem redu in ritmu, s čimer je povsem prebit horizont pričakovanja, kajti za bralca je vsaka (naslednja) stran popolno in polnokrvno presenečenje; tako po napetem sledenju dogajanju v daljši pravljici lahko zajame sapo ob pesmi, se v naslednjem hipu zabava ob avtorjevih značilnih duhovitostih ali se preprosto čudi zvenu jezika in besednim akrobacijam. Za dodatna presenečenja je poskrbel Damijan Stepančič, ki se je ob Petru Svetini že večkrat odlično izkazal, in bo tokrat vsako “enoto” besedila oziroma knjige ilustriral samosvoje in s tem še poudaril različne značaje besedil te unikatne knjige.

Recenzija Bukla

Kaj je za otroka lepšega kot brskati po podstrehi, drvarnici ali kaki drugi ropotarni, kjer brez reda ležijo pozabljeni predmeti, vsi po vrsti nekoristni, a prav zato neprecenljivi. Peter Svetina v svoji Ropotarni iz papirnate ladjice, bombona, starega obešalnika, oguljenega novčiča, koščka mila ipd. sestavlja pesmi in pravljice, ki kar pokajo od nagajivih prebliskov in norčavih besednih vragolij ter požgečkajo celo puščobno kazalo. Razigranost »brzda« ljubeznivi ton, ki med različnimi osebami in (oživljenimi) predmeti plete nežne, tudi romantične vezi. Stepančičeve ilustracije poskočno držijo korak z barvito eklektičnostjo in zračno asociativnostjo besedila. Odlična knjiga, ki bo navdušila tudi odrasle, ki niso dokončno podlegli diskretnemu šarmu (pospravljenih) dnevnih sob!

Maša Ogrizek, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...