Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Saj to ni džungla

Susanna Isern
Saj to ni džungla

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-382-2
Naslov izvirnika Este non es una selva
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Rocio Bonilla
Prevod Veronika Rot
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 24,5 cm
480 g
34 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Založnik o knjigi

Dom ali džungla?

Vse se je začelo tistega dne, ko je Pavla na vse začela odgovar jati z »ne«. Bilo je strašansko zabavno. Lahko je počela, kar je hotela! Vendar se je ob tem njen dom počasi začel spreminjati v pravo pravcato džunglo. Pa je džungelsko življenje res to, kar si Pavla želi?

Slikanica prihaja kot dobrodošla spodbuda za otroke in njihove starše ter druge vzgojitelje – zlasti v tistem razvojnem obdobju, ko si mali nadobudneži pot v samostojnost začnejo utirati z doslednim zavračanjem slehernih starševskih zahtev. Avto rici Susanna Isern in Rocio Bonilla nas v skladnem tandemu prijazno popeljeta v džunglo – in ven iz nje!

O avtoricah

Susanna Isern je pisateljica, psihologinja in mama treh otrok. Od leta 2011, ko je izdala prvo slikanico, je objavila že več kot trideset otroških knjig. Berejo jih v španščini, katalonščini, galicijščini, baskovščini, angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini, poljščini, romunščini, arabščini, kitajščini, korejščini in slovenščini, zapisana pa so tudi v brajici. V ZDA je leta 2013 in 2015 prejela srebrno plaketo na prestižnih Moonbeam Children’s Book Awards. Strast do pisanja uspešno prepleta s psihologijo. V Santanderju vodi izobraževalni center Aula Dédalo in je profesorica psihologije učenja na Evropski univerzi Atlántico.

Rocio Bonilla je na Univerzi v Barceloni diplomirala iz likovne umetnosti ter opravila strokovni izpit iz pedagogike, zaključila je tudi specialistični študij ilustracije. Preizkušala se je v različnih umetniških zvrsteh in se dvanajst let ukvarjala z oglaševanjem. Od leta 2010 se posveča ilustraciji in stenskim poslikavam. Ilustrirala je že več kot trideset slikanic, izdanih pri različnih založbah. Nekaj knjig za otroke je tudi napisala. Za slikanice Čuden ptič, Najvišja gora knjig na svetu, Maks in superjunaki in Kakšne barve je poljubček? (vse so izšle tudi v slovenskem prevodu pri Celjski Mohorjevi družbi) je leta 2015 prejela nagrado španskega Ministrstva za izobraževanje za najboljše knjige, objavljene tistega leta. Njena dela so prevedena v številne jezike.

Recenzija Bukla

Mala Pavla je odkrila besedico »ne« in si nehala umivati zobe, ni več pos pravljala svoje sobe, ni se hotela kopati, za sabo pospraviti mize, spati v postelji ... Mama je obupano zavzdihnila, da bo Pavlina soba kmalu kot džungla. In potem se je zgodilo: v njeni sobi je bil nenadoma lev, v spalnici Pavlinih staršev so se lišpali medvedi, v kopalnici se je kopal povodni konj, opice v dnevni sobi so ji strgale najljubše stripe ... pred hišo pa prava džungla! Pavli je pognal rep in pognala se je v tek, sproti pa pobirala svoje stvari in jih pospravljala na svoje mesto ter ponavljala, da to ni džungla. Ko se je naslednje jutro prebudila, ji je odleglo, da v njeni sobi in drugje po hiši ni bilo divjih živali, dreves in kaosa. Spoznala je, da bo veliko bolje, če svoj nered pospravi. Navihane ilustracije v nežnih linijah in barvah so polne podrobnosti in čustev, ki bodo male navihance opomnili, da je sem in tja pa res treba poslušati mamo.

Klara Jarc, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...