Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Šlik šlak

Susana Aliano Casales
Šlik šlak

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Malinc
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6886-68-0
Naslov izvirnika Leru, leru
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Francesca Dell'Orto
Prevod Barbara Pregelj
Urejanje Barbara Pregelj

Založnik o knjigi

Ime mu je Pedro. Deček je, a je videti kot deklica. Ravno nasprotno od njegove sestre Valerije, ki je videti kot deček. Najbolj čudna na šoli sta. Šlik, šlak je besedilo o našem soočanju z drugačnostjo in prva slikanica urugvajske pisateljice Susane Aliano Casales, prevedena v slovenščino.

o avtorici

SUSANA ALIANO CASALES se je rodila v kraju Tacuarembó, v Urugvaju, leta 1973. Je pisateljica, urednica in lektorica. Še posebej jo vznemirja predstavljanje realistične literature mladim in ubesedovanje problemskih tem, kot so nasilje, soočanje s strahovi, povezava z naravo, preživljanje izgube ali izseljevanje. Njena besedila so izšla v Urugvaju, Kostariki, Mehiki, Čilu, Španiji in Sloveniji.
Susana je kot urednica in lektorica sodelovala pri objavi številnih knjig in zbirk ter pri različnih založniških projektih. Pogosto predava, ima delavnice ter svetuje v povezavi z založništvom in branjem. Trenutno živi na Palmi de Mallorca. Njene spletna stran (v španščini): https://www.susana-aliano.com/

o ilustratorki

FRANCESCA DELL'ORTO se je rodila blizu Milana v Italiji leta 1990. Končala je študij scenografije in kostumografije na Akademiji za likovno umetnost Brera (Milano) ter takoj po koncu študija začela delati maske in kostume za opero, gledališče, televizijo in modo, medtem pa delala magisterij iz zgodovine in filozofije scenskih umetnosti na Unvierzi v Milanu. Leta 2015 je sodelovala na nekaj tečajih na Mednarodni šoli ilustracije v Sarmedi, kjer se je zaljubila v ilustracijo in začela ustvarjati tudi na tem področju. Trenuno deluje kot ilustratorka in oblikovalka oblačil. Njene ilustracije navdušujejo bralce v Urugvaju, Grčiji, Arabskih emiratih, Franciji, Nemčiji, Španiji in Koreji. Njena spletna stran (v angleščini): https://www.francescadellorto.com/

Recenzija Bukla

Slikanica govori o fantu Pedru, ki izgleda kot deklica in njegovi sestri Valeriji, ki je videti kot deček. Zato Pedra sošolci zasmehujejo, njegove sestre pa se bojijo. Iz drugačnosti se vrstniki velikokrat norčujejo, ker jih je tega strah, vendar slikanica tudi uči, kako se je treba s tem soočiti in premagati nevidne strahove, saj otroci v resnici sploh niso čisto nič strašno čudni. Zgodba, ki bo najmlajše naučila razumevanja in prijazne strpnosti. Urednica in prevajalka Barbara Pregelj je tako v slovenski prostor slikanic prispevala imenitno delo urugvajske pisateljice, ki še posebej rada ubesedi problemske tematike, kot so nasilje, odpravljanje strahov in izseljevanje.

Urška Bračko, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...