Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slon Stane

Manica K. Musil
Slon Stane

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Pivec
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6968-97-3
Ilustracije Manica K. Musil
Urejanje Milena Pivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 27,5 cm
550 g
24 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

O knjigi

Nova avtorska šivanka ustvarjalne avtorice, ki je našla svojstven umetniški izraz in ki po tekočem traku niza mednarodne nagrade. Njene slikanice že berejo otroci na Kitajskem in v Turčiji, kmalu jih bodo v Švici in še kje. Slikanice so na slovenskem trgu nekaj posebnega. Vsaka živalica, vsak element je narejen iz različnih tekstilov – blaga, filca, volne, vate, različnih niti, časopisa, papirja, žice itd. Ob osnovni zgodbi teče tudi strip in vse skupaj predstavlja zanimivo, barvito, razgibano dogodivščino.
Slikanice so natisnjene na debelejšem papirju in izstopajo tako po formatu kot po vezavi.
Glavni junak najnovejše je Slon Stane, ki neizmerno rad govori. A zadeva je taka, da ne pove prav dosti. In tako hodi od živali do živali, da bi mu prisluhnile. Zeber ne zanima njegovo govorjenje, niti levov in tudi drugih slonov ne. Papige ga prav tako ne želijo poslušati. In šele potem, ko je že ves utrujen, opazi, da si nekdo zelo želi slišati njegovo zgodbo …

Recenzija Bukla

Založba Pivec je po Pobalinskih pujsih, Čarobni školjki in Komarju Janezu izdala novo prikupno šivanko izjemno ustvarjalne avtorice, ki niza nagrado za nagrado. Prejela je že več mednarodnih in domačih odlik, hkrati pa je bila prevedena v več jezikov; berejo jo lahko tudi otroci v Turčiji in Švici ter na Kitajskem. Priljubljenost Mance K. Musil ni nič presenet ljivega, saj njen ljubek slog v hipu očara staro in mlado. Vsak junak zgodbe, vsak še tako majhen element je narejen iz različnih tekstilij, najsi bodo to blago, filc, volna, vata, nitke ali žice različnih barv. Tako pisano sestavljen je tudi novi junak, slon Stane, ki strašno rad pripoveduje zgodbe, a ima to smolo, da ga nihče noče poslušati. Krokodil ga prepodi, zebra pobegne, še njegova čreda se noče družiti. Nato pa Stane zasliši droben glasek … Slikanica, ob kateri je bralcu kar toplo pri srcu.

Vanja Jazbec, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...