Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sneženi mož in Snežni kuža

Hilary Audus, Raymond Briggs, Joanne Harrison
Sneženi mož in Snežni kuža
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-272-148-0
Naslov izvirnika The Snowman and the Snowdog
Prevod Boštjan Gorenc

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 23 cm
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slikanica temelji na likih, ki jih je ustvaril Raymond Briggs, in zgodbi, ki sta jo spisali Hilary Audus in Joanna Harrison.

Ko se Bine z mamo in kužkom preseli v novi dom, mu kužek zaradi starosti umre. Ko pride predbožični čas Bine piše pismo Božičku in ko ga nese v pritličje se spotakne ob slabo pritrjeno desko, ki štrli iz tal ter pod njo najde škatlo za čevlje. Iz njene vsebine Bine spozna, da je v tej hiši nekoč živel deček, ki je naredil čudovitega sneženega moža. Tudi Bine se odloči narediti snežaka in ker je ostalo še veliko snega naredi poleg njega še snežnega kuža. Opolnoči Bineta prebudi pasji lajež – njegova snežena prijatelja sta oživela! Bine, snežak in snežni kuža uživajo v nočnih dogodivščinah, letijo nad hišami, se sankajo, smučajo in celo srečajo Božička. Ko se njihove nočne pustolovščine končajo in mora Bine v posteljo, najde Božičkovo darilo – pravo pasjo ovratnico. Pripne jo snežnemu psičku in takrat se ta spremeni v pravega. Bine ima novega pasjega prijatelja, ki ga imenuje Štumfo.

Sneženi mož in Snežni kuža je slikanica, ki je nastala po risanem filmu (2012), s katerim so obeležili 30-letnico nastanka risanega filma Sneženi mož, posnetem po slikanici Raymonda Briggsa. Slikanica Sneženi mož je prvič izšla leta 1978 v Veliki Britaniji in je bila doslej po svetu prodana v 8,4 milijonih izvodih. Po knjigi so posneli 26 - minutni risani film, ki je bil 1982 nominiran za nagrado Oskar.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za slikanici Sneženi mož in Sneženi mož in Snežni kuža)

Angleški ilustrator, karikaturist in pisatelj Raymond Briggs (roj. leta 1934) je svetovno prepoznavnost (in veliko književnih nagrad) dosegel z izvirno klasično zgodbo Snowman (Sneženi mož), v kateri je pred skoraj štirimi desetletji izrisal čarobno dogodivščino naslovnega junaka in nekega dečka ter bralce brez besed popeljal v svet fantastičnih doživetij. Na podlagi knjige je kmalu nastala tudi istoimenska risanka, ki jo v božičnem času že desetletja prikazujejo tudi na televiziji. Briggsov sneženi junak pa je navdahnil tudi mnoge druge ustvarjalce in tako je pred nami čudovita slikanica, postavljena v sodoben čas. Osamljeni deček Bine v hiši, kamor se je njegova družina pravkar vselila, najde staro škatlo in v njej pošvedran klobuk, zelen ofucan šal, posušeno mandarino in sliko čudovitega snežaka. Odloči se narediti podobnega snežaka, in da mu ne bi bilo dolgčas, naredi še Snežnega kužka. Ponoči pa … o, kako čudno, sta snežak in kuža oživela in z Binetom poletela na nepozabno dogodivščino.

Renate Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...