Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Špelca

Nadine Robert
Špelca
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velike slikanice
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5492-1
Naslov izvirnika Elsie
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Maja Kastelic
Prevod Ana Barič Moder
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 26,5 cm
470 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priljubljena kanadska avtorica Nadine Robert je napisala zgodbo o čisto posebni zajčici ter njenih bratcih in sestricah. Ljubko jih je upodobila naša priznana slikarka Maja Kastelic, ki jo poznamo po večkrat nagrajeni avtorski slikanici Deček in hiša. Slikanica Špelca bo morda spodbudila tudi pogovor o razlikah in podobnostih, o tem, kako je vsako bitje edinstveno in drugačno od drugih.

Recenzija Bukla

V zajčji družini Tekavčič je sedem otrok. Teodorju, Timoteju, Terezi, Tinkari, Tihomirju in Tamari sledi mala Špelca, tako po imenu kot značaju za en ščepec drugačna od svojih bratov in sester. Medtem ko ima vsak izmed starejših svojo vlogo in posebne naloge, se Špelca še malo lovi in raziskuje. In čeprav jo bratje in sestre povsod peljejo s sabo in ji še raje ukazujejo, Špelca pogosto ubere svojo pot. Tako ji tudi med ribolovom, ko ji preostali zatrjujejo, da s cvetom ni mogoče ujeti ribe. A glej ga zlomka, Špelci uspe ravno to … Zgodbo je zapisala kanadska avtorica Nadine Robert, ki jo pri nas že poznamo (spomnimo se priljubljene slikanice Peter, pokončni maček), likovno pa jo je opremila priznana slovenska slikarka Maja Kastelic, ki je ustvarila večkrat nagrajeno avtorsko slikanico Deček in hiša. Zgodba o unikatni Špelci, ki je nastala v tandemu teh dveh uveljavljenih avtoric, zagotovo ne bo razočarala.

Vanja Jazbec, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...