Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sveta noč, blažena noč

Werner Thuswaldner
Sveta noč, blažena noč

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-417-1
Naslov izvirnika Stille Nacht! Heilige Nacht!
Leto izdaje izvirnika 2005
Ilustracije Robert Ingpen
Prevod Jerneja Planinšek Žlof
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 24 cm
480 g
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
religija > krščanstvo
avstrijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Pesem, ki svet odeva v mir.

Čudovito ilustrirana zgodba o tem, kako je v majhni avstrijski vasi nekega svetega večera nastala pesem Sveta noč, ki jo danes pozna ves svet. Besedilo uveljavljenega avstrijskega avtorja dopolnjujejo upodobitve avstralskega slikarja. Slikanica vsebuje tudi celotno besedilo pesmi, ki pooseblja ljubezen, mir in božično vzdušje.

Po vsem svetu najbolj znana in priljubljena božična pesem je prvič zazvenela v avstrijski vasici Oberndorf, severno od Salzburga. Besedilo je leta 1816 spesnil tamkajšnji kaplan Joseph Mohr (1792–1848). Štiriindvajsetega decembra 1818 ga je izročil organistu in učitelju Franzu Xaverju Gruberju (1787–1863) s prošnjo, naj ga uglasbi. Pesem sta še isti večer zapela pri polnočnici – ob Mohrovi spremljavi na kitari, ker so v cerkvi odpovedale orgle.

O avtorjih

Werner Thuswaldner se je rodil leta 1942 v gorski vasici Laas na avstrijskem Koroškem, kjer je odraščal v številni družini z osmimi sorojenci. Študiral je gradbeništvo, zgodovino in nemščino. Več kot dvajset let je vodil kulturno uredništvo uglednega avstrijskega časopisa Salzburger Nachrichten, v katerem še vedno objavlja. Napisal je več knjig, dramskih del in radijskih iger. Njegova dela so bila prevedena v več jezikov. Živi v Salzburgu.

Robert Ingpen se je rodil leta 1936 v mestu Geelong na jugu Avstralije. Od leta 1970 je napisal in ilustriral več kot 100 fantazijskih knjig za otroke in odrasle. Leta 1986 je prejel najvišje priznanje v svetu otroške književnosti: medaljo Hansa Christiana Andersena za trajni prispevek k mednarodni otroški književnosti. Z ženo Angelo živi v mestecu Anglesea v bližini svojega rojstnega kraja.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...