Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vedno te bom vesela

Ellen DeLange
Vedno te bom vesela

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-360-0
Naslov izvirnika Altijd blij je te zien
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Jenny Meilihove
Prevod Tadeja Petrovčič Jerina
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
30 x 21,5 cm
390 g
28 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice

Založnik o knjigi

Vesela sem te!

Kužki – pa tudi ljudje – ne izpolnjujemo vedno vseh pričakovanj, včasih celo kaj naredimo narobe. In vendar vsak hrepeni po tem, da bi bil sprejet tak, kakršen je. Izvrstne ilustracije nas brez uvodnega oklevanja popeljejo v zgodbico, ki jo bomo z veseljem prebirali najmlajšim, se ob njej pogovarjali, zamislili in … olajšano nasmehnili!
Včasih se je laže in prijetneje učiti na nekoliko bolj oddaljenih primerih. Zgodbica, ki nam jo pripovedujeta deklica in njen kužek, je zlahka prenosljiva na medosebne odnose, zlasti na odnose v družini. V ljubečem, varnem okolju si lahko privoščimo kak spodrsljaj in napako … Celo če kdaj vse obrnemo na glavo, to ne more omajati naše medsebojne povezanosti.
Avtorici v preprostih besedah in ilustracijah spregovorita o občutku sprejetosti, ki je tako zelo potreben za skladne medsebojne odnose. Prikupno, prijazno, poučno!

O avtoricah

Ellen De ange se je nad slikanicami navdušila že v najrosnejših letih, ki jih je preživela na Nizozemskem. Na domačem podstrešju si jih je nabrala za celo knjižnico, ki jo je potem delila s prijatelji in sorodniki. Ko je odrasla in začela potovati po svetu, je to knjižnico nenehno širila s slikanicami z vsega sveta. Zgodbic pa ni rada le brala, ampak si jih je vsaj tako rada tudi izmišljala. Med pisanjem doktorata s področja medicine je mimogrede napisala tudi Zgodbo z repom, ki je, z ilustracijami Louise de Winter, prišla v ožji izbor nagrade mesta Hasselt. Ko se je po končanem študiju preselila v Kanado, je napisala svojo drugo knjižico: Vedno te bom vesela. Ker rada piše in ima za to dovolj časa, se nam bo gotovo kmalu predstavila s še kakšno!

Jenny Meilihove je izraelska svobodna ilustratorka. Njen prvi učitelj risanja je bil njen oče: navdušen nad slikarstvom jo je pogosto jemal s seboj v umetnostne galerije in ji pripovedoval o slavnih umetnikih. Po končanem študiju ilustracije na umetniški akademiji Bezalel Academy of Arts and Design v Jeruzalemu Jenny kot ilustratorka sodeluje pri najrazličnejših projektih. Ilustrira otroške igre, lepša bivalno okolje s stenskimi poslikavami, skrbi za poslikavo embalaže, najraje od vsega pa – ilustrira otroške knjige. S svojim umetniškim delom želi namreč vsem prinašati veselje in srečo. Kadar ne riše, rada spi ali si privošči čajanko s piškoti. Celo kadar spi, včasih sanja o čajanki in piškotih …

Recenzija Bukla

Verjetno je že vsak izmed nas kdaj imel kakšnega hišnega ljubljenčka, naj si bo to mali hrček ali velik, glasen kuža, in prav vsi skrbniki smo se že soočali z njihovimi nagajivostmi. Včasih se skrivajo, drugič kaj, kar nujno iščemo, dodobra zapravijo, spet drugič so glasni sredi noči brez potrebe, pa tudi redoljubni ravno niso … A vseeno jih imamo radi in polepšajo nam prav vsak dan. Takšno je tudi sporočilo te prikupne slikanice, v kateri nagajivi kužek svoji nadobudni skrbnici večkrat malo ponagaja, a jo kljub temu osrečuje, zato ga je in ga bo vedno vesela. Ljubko, kot je lahko le prijateljstvo med otroki in štirinožci.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...