Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Velika knjiga supermoči

Susanna Isern
Velika knjiga supermoči
19,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-383-9
Naslov izvirnika En gran libro de los superpoderes
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Rocio Bonilla
Prevod Veronika Rot
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
29,5 x 23,5 cm
550 g
46 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Katera pa je tvoja supermoč?

Alenka, Marko, Nika, Maja, Lucija, Matevž, Tinka, David, Matej, Klara, Andraž, Sofija, Tomaž, Lara, Lev, Katja, Pavel in Aljaž so superjunaki navdihujoče slikanice tandema Isern-Bonilla. Brez strahu – nobeni roboti niso, ampak čisto navadni otroci. In vendar ima vsak od njih neki prav poseben, izjemen dar. Slikanica te vabi, da tudi ti odkriješ svojega!

Supermoči niso le veščine, ki kaj štejejo v šoli. Supermoči so prav posebni in zelo osebni darovi, ki jih ima vsak. Včasih se jih ne zaveda in jih zato tudi ne zna deliti z drugimi. Avtorici nas – z besedo in sliko – vabita, da se občudujoče zazremo v druge in njihove darove – pa tudi vase. Medsebojni odnosi, v katerih pride do izmenjave naših supermoči, nas namreč vse bogatijo!

O avtoricah

Susanna Isern je pisateljica, psihologinja in mama treh otrok. Prvo slikanico je izdala spomladi 2011. Od takrat je objavila že več kot trideset otroških knjig. Njena dela berejo v španščini, katalonščini, galicijščini, baskovščini, angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini, poljščini, romunščini, arabščini, kitajščini, korejščini in slovenščini, zapisana pa so tudi v brajici. V Združenih državah Amerike je že dvakrat prejela prestižno nagrado Moonbeam Children’s Book Awards. Svojo strast do pisanja uspešno prepleta s psihologijo. Vodi izobraževalni center Aula Dédalo Santander in je profesorica psihologije učenja na Evropski univerzi Atlántico v Santanderju. Slovenske bralce je navdušila s slikanico Saj to ni džungla.

Rocio Bonilla je na Univerzi v Barceloni diplomirala iz likovne umetnosti ter opravila strokovni izpit iz pedagogike, pri Ignasiju Blanchu in Rogerju Olmosu pa je zaključila specialistični študij ilustracije. Na začetku svoje poklicne poti se je preizkušala v različnih umetniških zvrsteh ter se kar dvanajst let ukvarjala z oglaševanjem, barvice pa so medtem čakale v kotu. Od leta 2010 se posveča ilustraciji in stenskim poslikavam. Njene ilustracije krasijo revije, otroške plakate, ilustrirala pa je tudi že več kot trideset slikanic, izdanih pri različnih založbah. Nekaj knjig za otroke je tudi napisala. Za slikanice Čuden ptič, Najvišja gora knjig na svetu, Maks in superjunaki in Kakšne barve je poljubček? – vse so izšle tudi v slovenskem prevodu pri Celjski Mohorjevi družbi – je leta 2015 prejela nagrado španskega Ministrstva za izobraževanje za najboljše knjige, objavljene tistega leta. Njena dela so prevedena v številne jezike, tudi v slovenščino.

Recenzija Bukla

Ko pomislimo na supermoči, se najprej spomnimo na superjunake, na njihovo moč, hitrost, letenje ... Ampak supermoči prihajajo v različnih oblikah, tudi takšnih manj magičnih, samo prepoznati jih je treba. Priljubljena ilustratorka Rocio Bonilla in pisateljica Susanna Isern sta nam v simpatični slikanici predstavili otroke, ki imajo prav te »navadne« supermoči, in kaj z njimi zmorejo: Markova supermoč je optimizem, Nikina pogum, Matevževa pozornost, Tinkina radovednost, Davidova potrpežljivost, Larina prilagodljivost ... Na koncu knjige je seznam vseh predstavljenih supermoči z vabilom, da otrok razmisli, katere od njih ima tudi sam, poleg tega pa prostor, da se spomni in doda še supermoči, ki v knjigi niso posebej predstavljene. Še ena vizualno privlačna, poučna ter k pozitivni in vključujoči družbi naravnana slikanica Celjske Mohorjeve družbe.

Klara Jarc, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...