Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vsi so videli mačko

Brendan Wenzel
Vsi so videli mačko
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Grlica
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-244-291-0
Naslov izvirnika They all saw a cat
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Brendan Wenzel
Prevod Janja Remškar
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 28,5 cm
440 g
40 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Knjiga je uvrščena na Caldecottov častni seznam 2017

Besede in podobe vabijo naše čute, da sledimo potepu tega tihega opazovalca in lovca. Ko odpremo knjigo, vstopimo v presenetljiv vizualni svet, v veličastno praznovanje opazovanja, radovednosti in domišljije. Bi radi vedeli, kako pes vidi mačko, kako jo vidi čebela, bolha …? Je mačka mehka, ostra, črtasta, točkasta? Vsaka od živali jo vidi drugače, a vse nam ponudijo možnost, da pogledamo svet skozi njihove oči in ga poskušamo razumeti na njihov način.
Besedilo je primerno za prve bralce. Uporabljene besede so preproste in lahko razumljive, uvajajo se postopoma in se večkrat ponovijo, da se zasidrajo v spominu. Pisava je dovolj velika in razločna ter podprta s premišljenim oblikovanjem.

o avtorju

Brendan Wenzel je ilustrator, diplomant Prattovega inštituta in živi v zvezni državi New York. Njegove ilustracije se pojavljajo v otroških knjigah in animacijah po vsem svetu. Je predan okoljevarstvenik in ponosen sodelavec številnih organizacij, ki se zavzemajo za zaščito in ohranjanje naravnih okolij in ogroženih vrst.

Recenzija Bukla

Ameriški pisatelj in ilustrator Brendan Wenzel je predvsem predan okoljevarstvenik in ponosen sodelavec številnih organizacij, ki se zavzemajo za zaščito in ohranjanje naravnih okolij in ogroženih vrst. Okolje in živali so tudi središče njegovega ustvarjanja; glavni liki njegovih slikanic so, kot lahko vidimo v Živijo, živijo, živali, naj si bodo črne ali bele, črtaste ali pikaste, velike ali male, luskave ali puhaste. Edinstvenost živalskega kraljevega predstavi na prikupen in zabaven način ter hkrati opozori na ogroženost nekaterih vrst in bralcem približa skrb za okolje. V slikanici Vsi so videli mačko, ki je bila leta 2017 uvrščena na Caldecottov častni seznam, na potepu spremljamo mačko, ki jo, brez da bi se ona tega kaj posebno zavedala, med drugimi opazijo otrok, lisica, riba, miš, čebela in celo bolha. In vsaka žival jo seveda vidi drugače, premišljeno zasnovane slikanice pa omogočijo malemu bralcu, da mačko skozi oči teh opazovalcev vidi tudi sam. Odlični slikanici bosta vsekakor popestrili bralne urice in širili otrokovo razumevanje sveta.

Vanja Jazbec, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...