Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Za to si še premajhna

Stefan Lesjak
Za to si še premajhna
18,00 € 18,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2017
ISBN 978-3-7086-0950-8
Ilustracije Marko Renko

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 20 cm
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

O knjigi

Milena je še majhna. To jo malo žalosti, saj bi rada marsikaj storila, a ji vsi pravijo, da je še premajhna.

Kot oče in učitelj je avtor stalno soočen s situacijami, v katerih mora otrokom odgovoriti stereotipen odgovor: »Za to si še premajhna/premajhen!«, da bi jim kaj zabranil in se izognil neprijetnim vprašanjem. Bistrim otrokom, ki sprašujejo, zakaj da so še premajhni, je odgovor pogosto težaven.

Knjiga naj staršem in v otroški vzgoji dejavnim pomaga, da razmišljajo in najdejo odgovore na VELIKA vprašanja MALIH LJUDI. Odgovori naj bodo konkretni in otrokom razumljivi, spodbudni, predvsem pa naj so prisrčni in polni razumevanja.

Recenzija Bukla

Otroštvo je čas radoživega odkrivanja, spodbud, pa tudi omejitev in prepovedi. Kadar gre za varnost neugnanih najmlajših, so po navadi upravičene, kadar je v ospredju nezaupanje, da otroci tega in onega ne morejo razumeti in početi, pa so pogosto odrasli tisti, ki ne razumejo. Stefan Lesjak je znal ta krog imenitno prikazati v slikanici o mali Mileni, ki bi bila rada zraven pri prvih šolskih učenostih, doma pri likanju, pri dedejevih čebelah, sploh bi pomagala pri vsem zanimivem, kar počnejo večji otroci in odrasli, pa je odgovor vedno enak: »Ne, Milena, za to si še premajhna!« Deklica, žalostna, ker v očeh odras lih nič ne zna in ni za nič, se nazadnje potoži prababici, ki ji prav tako govorijo, da ni več za to in za ono, ker je prestara. Modra žena, ki ji ni ušlo, kako je Milena pomagala pikapolonici, pravnukinji razloži, da na svetu niso pomembne samo velike, ampak tudi majhne stvari. Največ pa šteje veliko srce!

Iztok Ilich, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...