Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zaletavi bober

Nicholas Oldland
Zaletavi bober
21,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6994-60-6
Naslov izvirnika The busy beaver
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Mateja Sužnik, Miha Sužnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 22,5 cm
380 g
32 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slikanica o zaletavem bobru je zabavna zgodba z nevsiljivo poanto: Premisli, kaj boš delal in kako. Naj bo delo koristno za vse; pazi, da s svojim početjem nazadnje ne boš le ogrožal narave, drugih in sebe. Bober je namreč zelo priden, ves čas dela, ampak velikokrat čisto brezglavo. Njegovo vneto in zaletavo delo že ogroža prijatelje in tudi bobra samega. Le kako se bo to končalo? Nicholas Oldland je kanadski ustvarjalec, ki je zaslovel z zbirko večkrat nagrajenih slikanic o bobru. Zaletavi bober je zmagovalna slikanica leta 2012 po izboru Kanadskega centra za otroško literaturo. Prevedla Mateja Sužnik in Miha Sužnik

Recenzija Bukla

Ljubki bober, glavni junak te imenitne slikanice večkrat nagrajenega kanadskega avtorja, kar prekipeva od silne energije – pa tudi od zaletavosti. Vse, česar se loti, postori na hitro in zelo površno in tako je za nameček njegovo delo povsem neučinkovito, celo škodljivo. Zaradi svoje nepremišljenosti in zaletavosti med drugim uniči jez in gozd ter izgubi dragocene prijatelje. Toda potem ga lastna zaletavost nekega dne priklene na bolniško posteljo, kjer ima na lepem obilo časa za tehten razmislek o tem, kako bo spremenil in izboljšal svoje življenje in življenje svojih prijateljev … Izredno poučna slikanica, ozaljšana s prikupnimi in tudi zabavnimi ilustracijami, očara bralca s preprosto, a vendar globoko zgodbo o pomenu premišljenega ravnanja v vsaki situaciji.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...