Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zmaj Direndaj na lovu za poročnim darilom za zmaja Ararata

Lojze Wieser
Zmaj Direndaj na lovu za poročnim darilom za zmaja Ararata
12,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Drava, ZTT = EST
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-7174-226-7
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Štefan Turk

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

To je nadaljevanje zgodbe o zmaju Direndaju, Hici Mici in zmajčku Direndajčku, ki je sad večernih pripovedovanj avtorja svojim otrokom izpred dvajsetih let. Tokrat se družina zmajev odpravlja v zlato Prago, da kupi dragoceno poročno darilo.

Avtor Lojze Wieser je tako zapisal: »Knjižica je sad večernih pripovedovanj pred spanjem otrokoma pred skorajda dvajsetimi leti in nekaj več. Zgodbice so se nizale večer za večerom, zaobjemale so dnevne dogodivščine in na fantastičen način razvozlale nerešljiva, včasih eksistenčna vprašanja. Bilo jih je na ducate, če ne na stotine. Vsaj po občutku iz današnjega časa in z razdalje med otroštvom in vstopom v odraslost in v svet Clare in Gregija. Oba sta v slovenščini sledila pripovedovanim zgodbam z napetostjo, vmesnimi vprašanji in tako sooblikovala vsako od njih. Dve ali tri sem pred leti zapisal v nemščini, ker jih je neka prijateljica želela za svoje otroke, z Branetom Čopom pa sva jih spet prevedla nazaj v prvotno jezikovno obliko.«

Recenzija Bukla

Publicist, urednik in vsestranski organizator odmevnih kulturnih dogodkov Lojze Wieser je v tej slikanici, sadu sodelovanja dveh zamejskih založb, še bolj oseben kot sicer. Zanjo je obudil spomin na prijetno starševsko dolžnost – pripovedovanje pravljic pred spanjem otrokoma pred skoraj dvajsetimi leti. Oba sta v slovenščini sledila pripovedovanim zgodbam z napetostjo, vmesnimi vprašanji in tako sooblikovala vsako od njih. Med ducati, kolikor se jih je nabralo, izbrana pripoveduje o zmajevski družini, očetu Direndaju, mami Hici-Mici in igrivem sinku Direndajčku, ki poletijo v zlato Prago iskat primerno poročno darilo za zmaja Ararata. Še preden ga najdejo – tovor strešnikov za prekritje strehe mladoporočencev – spoznajo Vaclava, dobrodušnega akrobata na hoduljah, in doživijo še marsikaj zanimivega in zabavnega. Šegave ilustracije je prispeval Štefan Turk.

Iztok Ilich, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...