Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zmaji na poti

Niko Kupper
Zmaji na poti
19,00 € 19,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,57 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2017
ISBN 978-3-7086-0947-8
Ilustracije Katra Štrukelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 18,5 cm
32 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki > slikanice
slovensko leposlovje

O knjigi

Senzacionalni naraščaj človeške ribice v Postojnski jami je avtorja Nika Kuppra navdahnil za rimano zgodbico o alpsko-jadranski zmajski druščini iz Celovca, Ljubljane, Trsta in od drugod, ki se v skrbeh napotijo, da najdejo zmajski naraščaj, saj se bojijo, da bi izumrli. Polet gre od Celovca do Jadranskega morja in resda zmajem uspe, da najdejo tako želeni zmajski naraščaj:

»Kak nasmeh se je zarisal takoj zatem na vsak obraz, ko je pot ta ptič opisaldo kraške jame na ves glas. Kjer še danes, kar je znano, vsaj on to stoodstotno ve, v podzemlju pod dvoranopotomci zmajev še žive.«

Le kje so zmajski sorodniki našli zmajski naraščaj? Poglejte v knjigo.

Recenzija Bukla

Zmajem, utelešenju zla, v zgodbah za mlado in staro le redkokdaj pripade vloga prijaznih junakov. Eno takih izjem je ustvaril Niko Kupper, ki se v svojih pripovedih najraje sprehaja skozi slovensko zgodovino. Strašnega celovškega zmaja je v verzih upodobil kot ljubeznivo in čustveno bit je, ki se bridko razjoče, ko od dečka, ki se ustavi ob njem, izve, da je ostal edini svoje vrste. Dobrosrčnemu fantu se kamnita zver zasmili in obljubi ji pomoč. Zleze ji na hrbet in že poletita čez Karavanke. V Ljubljani najdeta štiri bronaste varuhe mostu, in ko se jim pridružita gospodarja Trsta, zmajevska druščina odleti iskat še druge sorodstvo. Ko že kaže, da upajo zaman, jih sova napoti v Postojno, kjer v podzemlju najdejo obilo svojega zaroda ... Avtor prepusti bralcem, da sami doženejo, ali je bilo res ali pa se je fantu le sanjalo.

Iztok Ilich, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...