Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Družinska skrivnost

Marisol Misenta (Isol)
Družinska skrivnost

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Malinc
Zbirka Še
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6886-17-8
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Barbara Pregelj
Urejanje Barbara Pregelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 19,5 cm
400 g
44 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko
argentinsko leposlovje

Založnik o knjigi

Deklica v tej zgodbi ima veliko težavo: nekega jutra vstane prej kot običajno in odkrije skrivnost, ki jo ji je mama dotlej prekrivala. Ona in njena družina so povsem drugačni od drugih. Kak naj se po tem, ko to odkrije, obnaša povsem običajno?
Hudomušna zgodba izpod peresa in čopiča vsestranske ustvarjalke ISOL o tem, da smo vsi različni, a smo si vsak zjutraj vsi tudi podobni.

ISOL se je rodila v Argentini, kjer tudi živi, piše, ilustrira, oblikuje in prepeva. Za svoje delo je dobila vrsto najprestižnejših nagrgad za mladinsko književnost, med drugim tudi zlato jabolko na Bratislavskem bienalu ter nagrado Astrid Lindgren, večkrat je bila tudi med finalisti za Andersenovo nagrado.

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični pripomoček.

Recenzija Bukla

Inovativna zgodba vsestranske argentinske umetnice ISOL, ki smo jo že spoznali v slikanicah Kulturna izmenjava (2015) in Poredni Petit (2014), bo mladim in starejšim bralcem izvabila dolg nasmeh na usta. Nekega jutra, ko deklica vstane bolj zgodaj kot po navadi, v kuhinji zaloti svojo mamo, ki štrlečih las, kot velikanska ježevka, mirno pripravlja zajtrk. Deklica je prepričana, da je odkrila mamino skrivnost, v resnici ni normalna mama in mora vsako jutro porabiti veliko časa, dišečih stekleničk, krtač in sponk, da bi pretentala druge in bila videti običajno. Ampak nje ne more več pretentati. Ježevkina skrivnost deklico muči, in ko se nekega dne odloči prespati pri prijateljici, ki ima normalno mamo, jo tam ob zajtrku čaka še večje presenečenje. Lepo ilustrirana zabavna pripoved o tem, kako smo zjutraj vsi drugačni, pa tudi vsi enaki. Čudovita pripoved je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in na zadnjih straneh vsebuje tudi špansko različico zgodbe.

Renate Rugelj, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...