Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Edvin Gizdalin in pošast iz Kronga

Edvin Gizdalin, knj. 2
Andy Riley
Edvin Gizdalin in pošast iz Kronga
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-272-395-8
Naslov izvirnika King Flashypants and the creature from Crong
Prevod Meta Osredkar
Urejanje Nika Susman

Tehnične lastnosti
trda vezava
380 g
19,5 strani
Tip knjige
otroške zgodbe v serijah
Kategorije
otroško in mladinsko
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Edvinu tokrat ne pomaga niti kraljevski naziv – vsak dan mora jesti zelenjavo, čeprav je RES ne mara. Odkar je ministrica Jelka odločila, da morajo v Edviniji bolj paziti na zdravo prehrano, kralj s svojo druščino tuhta, kako novo pravilo kar najelegantneje zaobiti. Zato je pravo olajšanje, ko v Vas prisopiha puščavnik Božo in vaščanom pove, da se je v Kronški pušči prebudila pošast z imenom Vulc. In ker je po stotih letih drnjohanja zelo lačna, se vsem slabo piše. Kralj Edvin Gizdalin ve, kaj mora storiti: Vulca bo premagal v boju mož na moža. Težava je le v tem, da ne ve, kako natanko naj bi bil videti »boj mož na moža«, in še v tem, da ima cesar Nurbison neznansko potuhnjene načrte v zvezi s prav isto pošastjo.

Tudi drugi del zbirke o kralju Edvinu Gizdalinu boste prebrali na mah, s svojim prismuknjenim humorjem pa je krasna izbira tudi za oklevajoče bralce.

Recenzija Bukla

V prvem delu nove duhovite serije za otroke se je moral kralj Edvin Gizdalin obraniti pred zlobnim cesarjem Nurbisonom, ki mu je hotel prevzeti kraljestvo. V novi zgodbi se Edvin dolgočasi, pa še ministrica jim je predpisala, da morajo jesti zelenjavo, ker je ta zdrava. Ko dobi priložnost, da se spopade z novo nevarnostjo – ogromno pošastjo iz Kronga, jo takoj pograbi. Vendar ne bo šlo vse tako zelo enostavno, saj mu bo načrte ponovno prekrižal zlobni cesar. Izvirno, duhovito in pustolovsko zgodbo dopolnjujejo domiselne ilustracije, ob katerih se lahko še bolj zabavamo. Andy Riley je ustvaril knjigo za spodbujanje branja, saj je Edvin Gizdalin neodložljiva knjiga z »odštekanimi« ­idejami.

Urška Bračko, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...