Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kraljična onkraj ogledala

Pravljičnih devet in ena za nasmeh
Bina Štampe Žmavc
Kraljična onkraj ogledala
26,90 € 26,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,81 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Pivec
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6968-56-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Ilustracije Darka Erdelji
Urejanje Milena Pivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 19,5 cm
710 g
127 strani
Kategorije
otroško in mladinsko
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga pravljic velike mojstrice slovenske mladinske književnosti. Za nameček pa še hudomušna pesem o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

V nekem Nekoč, morda kje blizu sinjega Zdaj, je živela kraljična. Neugnana kot duh škratje vile v jutranjem gozdu in lepa, kot prva vrtnica maja.

Skrivnostna srebrna nit pravljičnega časa, ki čarobno prepleta tisočletja, stoletja in trenutke sedanjosti, kot da je vtkana tudi v zbirko Bininih novih pravljic Kraljična onkraj ogledala. Naj vas začara.

Kaj bo kraljična v naslovni pravljici naredila s steklenimi čeveljci, kako se bo ubranila pred hudobno kraljico in kaj je na drugi strani skrivnostnega ogledala? Bo zvezda, ki se je ujela v krošnji drevesa, končno našla smisel svojega obstoja in se sprijaznila s svojo majhnostjo? Kaj žene zaljubljeno luno vsak večer k pesnikovemu oknu? Bo krojaček uspel obvarovati svojo umetnino pred nagajivim škratom? Bo pesem premaknila zakrknjeno draguljarjevo srce? Se bo našel princ, ki bo prinesel pravo darilo izbirčni princesi? Kako je mlada revna žena ukanila skopega vladarja Škrtnazarja, kakšne oblake šiva Deževni kralj in kaj se dogaja čarovniku Kadabri? V epilogu pa še hudomušno razmišljanje o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

Pravljično poetična, skrivnostna, gledališko večplastna ilustracija Darke Erdelji, s številnimi drobnimi detajli, povezavami in namigi sledi, odgovarja, odslikuje in podčrtuje zapisano.

Recenzija Bukla

Skrivnostna srebrna nit prav­ljičnega časa, ki čarobno prepleta daljno preteklost s sedanjostjo, je napeta med zvezdami, oblaki in mavrico. Prečudovite ilustracije z mnogimi, kot gumb drobcenimi detajli naredijo zgodbe še bolj domišljijske. Naslovni pravljici sledijo še Drevo in zvezda, Zaljubljena Luna, Krojačkova pravljica, Draguljarjevo srce, Skrivnost praznega okvirja, Kraljevi hlebčki, Maček, duhec in svetilka ter Deževni kralj; tista za nasmeh pa se imenuje Hruška v pesmi. Že naslovi sami so tako zanimivi, da kar ne vemo, katero zgodbo naj preberemo najprej … Pravljice so brezčasne in jih lahko na srebrno nit kot bisere nizamo, kot si sami želimo. Vedno znova drugače, vsakič znova po svoje. Vsakič nas bodo zgodbice vzele v naročje in nas ponesle v daljno deželo Davno nekoč …

Sonja Juvan, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...