Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ljubo doma

Zgodbe o bivališčih, pohištvu in gospodinjskih aparatih
Maša Ogrizek
Ljubo doma
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ZTT = EST
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-7174-247-2
Ilustracije Tanja Komadina
Urejanje Alina Carli

Založnik o knjigi

V knjigi, ki jo je mogoče brati kot zbirko kratkih zgodb ali listati kot ilustriran pojmovnik, sta ponovno združili moči pisateljica Maša Ogrizek in ilustratorka Tanja Komadina, ki sta skupaj že ustvarili nagrajeno knjigo Gospa s klobukom.

Sedemletni Piki in njenemu dve leti mlajšemu bratcu Kraljeviču se zruši svet, ko se morata zaradi mamine nove službe s sončne Primorske preseliti v sivo Ljubljano. K sreči spoznata simpatično Sovico, s pomočjo katere udomačita mesto, stanovanje pa spremenita v dom.

Okvir knjige Ljubo doma so univerzalne teme selitve, prilagajanja na novo okolje in sklepanja prijateljstev, vanj pa so nevsiljivo vtkane zgodbe o zgodovini bivališč, pohištva in gospodinjskih aparatov. Ob knjigi je nastal tudi delovni zvezek z didaktičnimi nalogami, ki so bile objavljene v Galebu.

Recenzija Bukla

Če ste se kdaj morali kam preseliti, potem veste, kako zelo naporno zna biti tisto prehodno obdobje. Tako se morata konec poletnih počitnic iz zelene Primorske preseliti tudi Polona in Rok, sestra in bratec. S starši odhajata v megleno Ljubljano, kjer nikogar ne poznata! Vendar njuno domotožje prežene pametna sovica, s katero uganjajo vse mogoče norčije in pogosto obiskujejo babico, ki živi v bloku in rada peče štrudelj. Kmalu siva Ljubljana postane čarobno barvita in polna nepričakovanih dogodivščin. Knjiga, ki sta si jo zamislili pisateljica Maša Ogrizek in ilustratorka Tanja Komadina (poznamo ju že iz nagrajene knjige Gospa s klobukom), se lahko bere kot zbirka kratkih zgodb ali pa pojmovnik, saj otrokom z označenimi izrazi, kot so npr. pralni stroj, gramofon in hladilna torba, pomaga spoznavati nove besede. Zraven sta pripravili tudi enostavne in poučne naloge, ki se jih bodo otroci z veseljem lotili po branju.

Urška Bračko, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...