Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moj dedek, kralj majhnih stvari

João Manuel de Oliveira Ribeiro
Moj dedek, kralj majhnih stvari
20,00 € 20,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Malinc
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6886-60-4
Naslov izvirnika Meu Avô, Rei de Coisa Pouca
Leto izdaje izvirnika 2011
Ilustracije Catarina Pinto
Prevod Mojca Medvedšek
Urejanje Barbara Pregelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
160 g
104 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
portugalsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Sam svoj kralj sem in kralj svojega življenja«, po eni od dogodivščin pojasni dedek svojemu vnuku. In še mnoge druge stvari: kaj so to avanture, prilike, metafore, poezija, pa tudi čas, lepota, ljubezen. Predvsem ljubezen do majhnih stvari, vera in veselje do življenja. Pa kako je svet čudežen, če sanjamo, spreminjamo resničnost in domišljiji dajemo krila.«

o avtorju

JOÃO MANUEL RIBEIRO je pesnik, pripovednik, urednik in raziskovalec. Na Univerzi v Coimbri je doktoriral na področju pedagoških ved, magistriral pa je s področja izobraževanja učiteljev. Na Avtonomni univerzi v Barceloni je magistriral še na področju mladinske književnosti, ima tudi diplomo iz teologije Katoliške univerze v Portu. Velja za enega »najobetavnejših pesnikov za mlade« in je avtor več kot petdesetih mladinskih besedil v verzih in prozi. Preveden je v španščino, italijanščino, pa tudi v slovenščino.

Recenzija Bukla

To je čudovita, topla in nežna knjiga o dedku in njegovi zapuščini svetu, še posebej njegovemu vnuku. Dedek je, kot pravi, kralj majhnih stvari, ki pa so pravzaprav največje stvari v življenju: naklonjenost, bližina, spoštovanje, toplina, predanost živ­ljenju takšnemu, kot je. Dedek je kralj, pravi kralj, saj spoštuje svojo družino, svojo kraljico in naravo, s katero sobiva. Dedek ve, da se bližina skriva tudi v zgodbah iz njegovega življenja, kot je na primer zgodba o granatnem jabolku, polnem ljubezni. In pravi: »Sam vladam svojemu življenju, odločam o tem, kaj bom počel, kdaj in kako bom živel. Kraljujem svojim idejam in mislim.« Zgodba, ki jo je napisal priznani pesnik, pripovednik, urednik in raziskovalec João Manuel Ribeiro, nam sporoča, da je v življenju bistvena ljubezen do preprostih in majhnih stvari. Knjiga, polna drobnih modrosti na vsaki strani, je pripravljena tudi za bralce z disleksijo.

Sabina Burkeljca, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...