Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Deček Brin na domačem kolišču

Zgodbe s konca kamene dobe, 1. del
Sebastijan Pregelj
Deček Brin na domačem kolišču
23,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).


Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 15 cm
220 g
69 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Deček Brin živi na kolišču, ki ga v današnjem času poznamo kot Ljubljansko barje in ki ga je osnoval njegov ded z vzdevkom Volk. Rad posluša dedove zgodbe in nadvse si želi postati dober lovec, kot je njegov oče. Večkrat obišče strica Oblaka, ki je posebnež – vedno si izmisli kaj nenavadnega. Nekoč mu začne pripovedovati kako bo naredil neko reč, s pomočjo katere bodo ljudje lažje vlekli tovore po suhem. Dogovorita se, da mu bo Brin pomagal. Po večih poskusih in nejeveri ostalih koliščarjev jima uspe – nastane prvo kolo. Brin je ponosen, junak pa postane, ko ukani medveda, ki napade njihovo čredo.

Recenzija Bukla

Prva knjiga iz nove zbirke Zgodbe s konca kamene dobe je nastala na podlagi resničnih zgodovinskih dejstev in mlade bralce popelje v pradavnino, v čas, ko so na območju današnjega Ljubljanskega barja živeli koliščarji. Zvedavi deček Brin si želi postati dober lovec – tak, kot so njegov oče Medved in starejša brata. Ko dopolni devet let, dobi majhno bodalo in se prvič priključi odraslim možem na lovu. Pogumno opazuje življenje okoli sebe, posluša pripovedi dedka Volka, lovi ribe, udomači sokola in pomaga izumiteljskemu stricu Oblaku pri izdelavi čudovite stvari, a najbolj od vsega si želi raziskati svet onkraj zasneženih gora …

Renate Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...