Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Enciklopedija življenja

Minute, meseci, tisočletja - kako dolgo kaj živi?
Graham L. Bones
Enciklopedija življenja
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3379-0
Naslov izvirnika The Kingfisher encyclopedia of life
Prevod Samo Kuščer

O knjigi

Planet si delimo z milijoni različnih bioloških vrst, vsaka živi svoje življenje. Bakterije se hitro množijo in živijo le nekaj minut, odrasla muha enodnevnica živi manj časa, kakor nam vzame prebiranje te knjige. Drugi organizmi lahko živijo dolga tisočletja: nekatera drevesa se s kloniranjem vzdržujejo pri življenju od zadnje ledene dobe, poznamo pa tudi žival, ki dobesedno živi večno … Enciklopedija življenja ponuja veličasten pregled raznovrstnosti živih bitij na Zemlji, živalske in rastlinske vrste pa so razporejene in predstavljene glede na življenjsko dobo. V osrčju knjige je razdelek o bitju, ki je preoblikovalo življenje na našem planetu bolj od kateregakoli drugega – človeku.

Recenzija Bukla

Na našem modrem planetu prebiva na milijone različnih bioloških vrst. Marsikaterih sploh ne opazimo, saj so prostemu očesu nevidne. To so na primer razne bakterije, ki se hitro množijo in živijo le nekaj minut, ter drugi organizmi, ki so danes tu, jutri pa jih že ni več. Druga bitja lahko živijo več deset let, mnogo dlje kot človek, ki mu je namenjeno posebno poglavje v knjigi, saj je od vseh živih bitij najbolj zaznamoval Zemljo. Knjiga nas tako popelje od najkrajših življenj do dolgoprogašev, ki živijo že več tisoč let. Zanimivo interaktivno branje za prve šolske dni!

Vanja Jazbec, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...