Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hotel Zagorje

Ivana Simić Bodrožić
Hotel Zagorje
17,10 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Bralec
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-241-512-9
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Prevod Maja Novak
Spremna beseda Maja Novak
Urejanje Špelca Mrvar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
210 g
159 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > leposlovni roman
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman Hotel Zagorje (2010) je prvoosebna pripoved odraščajočega dekleta iz Vukovarja, ki po padcu mesta v vojni leta 1991 otroštvo in najstniška leta preživlja z mamo in starejšim bratom (oče je pogrešan) kot izgnanka v devet kvadratnih metrov veliki sobici v bivši politični šoli v Kumrovcu. Opis vojne in povojne kalvarije, ki je slovenskemu bralcu blizu tako v prostoru kot v času, odlikujeta zlasti dva elementa. Posredi je mladinski roman, ki s svojimi splošnimi mesti, kot so odraščanje, prva ljubezen, uporništvo, iskanje lastne identitete ipd., omogoča mlademu bralcu maksimalno identifikacijo z glavno junakinjo ter tako nevsiljivo pripravi teren za posredovanje svojega humanitarnega sporočila. Hkrati pa kljub strahotnosti dogodkov v vojni na tleh bivše Jugoslavije avtorica ne zapada v patetiko niti s prstom ne kaže na takega ali drugačnega krivca, temveč knjigo prežemajo blag humor, vitalnost in iskreno spoštovanje do slehernega, na videz še tako nepomembnega človeškega življenja.
V knjigi je objavljen ekskluzivni intervju z avtorico, narejen posebej za slovensko izdajo.

Recenzija Bukla

Mlada hrvaška pesnica in pisateljica je za svoje delo prejela več literarnih nagrad. Za avtobiografski roman Hotel Zagorje je prejela istrsko nagrado Kiklop in srbsko nagrado Kočićevo pero. Zgodba deklice se začne z njenim odhodom na morje iz takrat še dokaj mirnega predvojnega Vukovarja. Sledi pregnanstvo, ki ga večino časa skupaj z bratom, mamo in starimi starši preživi v stavbi bivše politične šole v Kumrovcu. Leta pregnanstva, težkih razmer in negotovosti so hkrati tudi leta njenega odraščanja in običajnih zgodnjepubertetniških problemov. Pristna pripoved o odraščanju v vojni in njenih posledicah.

Majda Peklaj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...