Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hruškadóttir

Jana Šrámková
Hruškadóttir
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Najst
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-113-5
Naslov izvirnika Hruškadóttir
Prevod Nives Vidrih
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
260 g
147 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
češko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Da nekdo za denar kupi drevo mojega življenja, edino, kar mi je ostalo o očetu, hruško, ki jo je posadil zame teden po tem, ko sem se rodila, štiri mesece, preden je zapustil mojo mamo.

Recenzija Bukla

Presunljiva zgodba romana Hruškadóttir ne pritegne toliko z napetostjo kot z radovednostjo. Z namigovanji na preteklost bralec takoj dobi občutek, da se za navidezno lahkotnostjo skriva še mnogo več, o čemer se prepriča pozneje. Že naslov je uganka: izraz dóttir pomeni hči in izvira iz islandščine, nad katero je navdušena mlada Veronika, oče pa ji je ob rojstvu, preden ju je z materjo zapustil, posadil hruško, pod katero se je z leti nabralo mnogo (bolečih) spominov. Že ob prvem stiku z Veroniko in Šimonom slutimo, da ju povezuje močna čustvena izkušnja. Časovni premiki, prvoosebna izpoved osamljenega dekleta in subtilen jezik razkrivajo čar pisanja mlade češke pisateljice Jane Šrámkové. Hruškadóttir je njen prvi roman, zanj pa je prejela nagrado Jiří Orten za najboljšo mlado avtorico. Sledila sta mu knjiga za otroke Putování žabáka Filemona in mladinski roman Zázemí.

Katja Cingerle, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...