Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Atlas vesoljskih pustolovščin

Anne Mcrae
Atlas vesoljskih pustolovščin
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5444-0
Naslov izvirnika The atlas of space adventures
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije MUTI
Prevod Maja Šukarov
Urejanje Barbara Zych

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 28 cm
650 g
48 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > izobraževalne knjige

Povej naprej

Založnik o knjigi

Atlas je slikovito in vznemirljivo potovanje k izvoru našega vesolja. Prva pustolovščina popelje bralca na obisk Mednarodne vesoljske postaje, najdlje stalno poseljenega prostora v vesolju. Na naslednji pustolovščini obišče Sonce, Luno in vse planete. Prečka Rimsko cesto ter si ogleda rojstvo in smrt zvezd, se vrne k začetku vesolja in doživi veliki pok.

Knjiga vsebuje brezplačno aplikacijo s 50 posnetki agencij NASA, ESO in ESA. Poleg tega še najnovejše podatke o vesolju, zanimivosti o vesoljskih odpravah in raziskovanju vesolja, razlage pojmov, kot so sila težnosti, svetlobna hitrost in črna luknja …

Recenzija Bukla

Pred nami ni še eden od mnogih otroških in mladinskih priročnikov o vesolju. Atlas vesoljskih pustolovščin je pametno zastavljena interaktivna knjiga, primernejša za malo starejše šolarje (predvsem druga triada), vsekakor pa bo privabila tudi mlajše in starejše, skratka vse, ki jih mika dobesedno pokukati v vesolje. Atlas namreč preko brezplačne aplikacije omogoča ogled petdesetih posnetkov agencij NASA, ESO in ESA, kar bralcu še posebej približa delovanje vesolja. Hkrati priročnik seveda ponuja obilico najnovejših podatkov in zanimivosti o vesoljskih odpravah in raziskovanju vesolja ter razlage pojmov, kot so črna luknja, sila težnosti in svetlobna hitrost. Vso veličino vesolja je v ilustracije ujel kreativni studio MUTI iz Južne Afrike, ki je knjigo namenoma opremil z nazornimi in poučnimi ilustracijami ter smiselno z rahlim pridihom znanstvene fantastike.

Vanja Jazbec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...