Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ripley - saj ni res, pa je!

Pokažite, kaj zmorete vi!
Geoff Tibballs
Ripley - saj ni res, pa je!
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3470-4
Naslov izvirnika Ripley's believe it or not!. Unlock the weird!
Prevod Miro Mrak

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 23,5 cm
253 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > izobraževalne knjige
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki

Povej naprej

O knjigi

Vse je res, pa če verjamete ali ne!

To je knjiga, ki bo bralce osupnila vse od prve do zadnje strani. Vsebuje fotografije, ob katerih se naježi koža, neverjetne zgodbe in komaj verjetna dejstva ter prinaša ure in ure zabave za vse, ki obožujejo neverjetne in čudaške svari. Vsakič ko jo boste vzeli v roke, boste izvedeli nekaj novega.

Iz vsebine med drugim:
- menih, ki hodi po vodi,
- ženska, ki se prehranjuje s pesko,
- tele, ki je prišlo na svet s petimi usti
in še več neverjetnih stvari - a vendar so vse resnične!

Recenzija Bukla

obert L. Ripley, znameniti ameriški zbiratelj vsega nenavadnega, drugačnega in edinstvenega, je živel v prvi polovici 20. stoletja in bil med vsemi imenitnimi stvarmi najbolj ponosen na svojo džunko Mon Lei, predelano jadrnico iz devetdesetih let 19. stoletja. Med ljudmi je bil enako priljubljen kot njegova rubrika Saj ni res, pa je!, ki jo je ustvarjal za različne časopise. Danes, že skoraj sedemdeset let po Ripleyjevi smrti, njegov svetovni imperij obsega številne muzeje, akvarije, zaklete hiše Haunted Adventures, zabaviščne parke, skladišča z zanimivimi predmeti, fotografijami in risbami ter še in še. A to še ni vse: neumorna Ripleyjeva ekipa v slogu svojega idejnega očeta ves čas po svetu išče najbolj nenavadne stvari, ki jih na koncu predstavi tudi v knjižni obliki. V najnovejši Ripleyjevi knjižni zbirki boste tako tokrat lahko občudovali dogodivščine, iznajdbe, pojave, predmete, podvige ter še ogromno drugega neverjetnega, ob čemer vam bo jemalo dih, vas spravljalo v smeh ali v vas morda zanetilo celo zgražanje. Kaj pravite na irsko tekmovanje v tem, kdo dlje pljune ovčji iztrebek? Vas zanima zbirka rastlin nekega Kitajca, ki jih je posadil v straniščne školjke, gnoji pa jih s človeškimi iztrebki? Bi za poročno pričo namesto domačih ali prijateljev izbrali kar alpako, bližnjo sorodnico lame? Da, saj ni res, pa je, boste ob vsem tem morda vzkliknili v Ripleyjevem znamenitem slogu in ugotavljali, da je človeška domišljija zares brezmejna. (Bralna) zabava: zagotovljena!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...