Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

K morju

Zgodbe s konca kamene dobe, 3. del
Sebastijan Pregelj
K morju

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Miš
Zbirka Zgodbe s konca kamene dobe
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-272-272-2
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Jure Engelsberger
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 15,5 cm
250 g
96 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Dolga in ostra zima se kar noče končati in prebivalcem kolišč začne primanjkovati hrane. Skupina neustrašnih mož se pod vodstvom očeta Medveda odpravi iskat topel potok, za katerega nihče ne ve, ali v resnici obstaja. Ko se led stali in sneg skopni, se Brin in Črna odpravita na dolgo in nevarno pot k morju. Med to ugotovita, da so ljudje povezani bolj, kot se zdi.

K morju je tretja knjiga v zbirki del o dečku Brinu Zgodbe s konca kamene dobe, ki pripoveduje o življenju koliščarjev. Zgodbe temeljijo na preverjenih zgodovinskih dejstvih, kar nekaj pojmov pa je pojasnjenih na koncu v dodatku, ki vsebuje tudi vire za nadaljnje raziskovanje. Zgodovinsko bogata pripoved pa nikakor ni prenasičena s podatki, saj pisatelj krasno gradi napeto zgodbo, ki bralca ne izpusti do samega konca. Delo je še obogateno z natančnimi in domišljenimi ilustracijami Jureta Engelsbergerja, ki krasno dopolnjujejo besedilo.

Recenzija Bukla

Tretja knjiga v zbirki del o dečku Brinu, ki s svojo družino živi na kolišču, je znova napeta prazgodovinska dogodiv ščina, ki tokrat ponuja še več branja kot prvi dve, saj mladi bralci skupaj z glavnim junakom rastejo in si želijo daljših pripovedi. Zunaj že dolgo brije zima in na koliš čih začne zmanjkovati hrane, zato se oče Medved s skupino hrabrih mož odpravi na nevarno pot in Brin seveda želi zraven. Na skupino prežita mraz in nevarnosti, lovci lahko hitro postanejo plen, a tokrat je sreča na njihovi strani in kmalu se vrnejo domov. Potem pa Brin in Črna obiščeta staro čarovnico Sončnico in se na skrivaj odpravita na pohod. Kdo ve, ali bosta uspela uresničiti svojo željo in priti do morja in kaj vse ju čaka na poti?

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...