Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kostja Veselko

Igra z ognjem
Derek Landy
Kostja Veselko
17,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-241-939-4
Naslov izvirnika Skulduggery Pleasant
Prevod Maja Novak
Urejanje Špelca Mrvar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
360 g
294 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje > pustolovski roman
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
irsko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Kostja Veselko in Valkira Vihar se vračata! Še bolj duhovita, še bolj udarna, s še več vitamini ... Po uspešnem boju s sprijenimi čarovniki in pošastmi, o katerem poroča prva knjiga iz serije irskega pisca Dereka Landyja Kostja Veselko, se bosta v mladinskem romanu Kostja Veselko. Igra z ognjem spopadla z novimi, nevarnimi nasprotniki s čudežnimi močmi, s častihlepnim baronom Maščevalskim, z Žarkom Krvavcem, specialistom za podzemne rove, vampirjem Mrakom, zveriženim Zverižarjem, ukrojenim iz kosov mračnih poganskih bogov, in Jakom Brzohopom, katerega jezikovne veščine se pač ne morejo primerjati z zgovornostjo naših junakov. Seveda bosta spet zmagala in rešila svet, kakršnega poznamo, a na obzorju se že riše slutnja širše zarote temačnih sil, ki jima še zlepa ne bodo dovolile počitka ...
Kostja Veselko, detektiv okostnjak, je seveda še vedno mrtev, a zato nič manj gobezdav, njegova pomočnica in učenka Valkira Vihar, ki jo nič hudega sluteči starši bolje poznajo kot Stephanie Edgley, pa v nasprotju z njim živi kar dvojno življenje, saj ji pri tem pomaga njena zrcalna dvojnica, ki namesto nje hodi v osnovno šolo in se ubada z nadležnimi malenkostmi vsakdanjega življenja, medtem ko se Stephanie pridno uči čarovništva in borilnih veščin, ki jih potrebuje v svojih spopadih z zlikovci. Toda ali je pametno, da tako zanemarja svoje prijatelje in svojo družino? Se bo to res dobro končalo?

Mladinski roman Kostja Veselko. Igra z ognjem je mogoče brati celo, če ne poznamo prve knjige iz serije ... a vsi mlajši najstniki (in njihovi starši) bodo seveda najbolj veseli, če bodo lahko na dušek prebrali obe.

Recenzija Bukla

Navdušenci čarovniških trikov in nenavadnih dogodivščin bodo tudi tokrat nedvomno z veseljem zapluli v vznemirljivi svet Kostje Veselka. Ta se s svojo pomočnico Valkiro, v vsakdanjem življenju sicer povsem običajno trinajstletnico, v čarovniškem svetu pa vedno bolj prodorno preganjalko temačnih bitij, znajde pred novim izzivom: iz ruskega zapora je ušel grozljivi baron Maščevalski, pri njegovem podvigu pa so mu pomagali pretkani strokovnjak za kopanje skritih rovov Krvavec in še kdo, zato mora Kostja, da bi preprečil najhujše, nemudoma ukrepati. Bo Maščevalskemu končno vendarle uspel njegov veliki načrt, da bodo njegovi Brezliki zavladali vsemu svetu? Bo na svojo stran znova pridobil Žalno, ki ga je nekoč že častila, zdaj pa je že dolgo vdana Kostjevemu svetu?

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...