Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

100 zmajev

Nenad Veličković
100 zmajev
26,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založba /*cf.
Zbirka Varia
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-257-041-5
Naslov izvirnika 100 zmajeva
Prevod Aljoša Rovan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
560 g
492 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
bosansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman 100 zmajev opisuje desetdnevno taborjenje nekega taborniškega odreda pri slapu Kravice na hercegovski reki Trebižat. Avtor sicer ves čas ostaja skrit za tremi glavnimi junaki, skozi misli katerih spremljamo dogodke, a ne skriva sumljive nostalgije za socialistično Jutopijo iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, v kateri je bilo odraščanje brezplačno. Dve punci in en fant v ljubezenskem trikotniku nas vodijo skozi smeha in sonca polne zgodbe. Se da uloviti kačo z golimi rokami, kaj se zgodi, ko se na tabor vsuje ploha Amorjevih puščic, kako je videti odprava na napihljivih blazinah, zakaj je badminton zanimivejši od tenisa, in še: ali se bo Walt Disney odtajal?

Recenzija Bukla

Mladinski roman, poln dogodivščin, za katerimi skrivaj še vedno hrepenijo tudi odrasli, je zgodba o odraščanju, prvi ljubezni, prijateljstvu in nekem neponovljivem poletju treh junakov, ki se na taborjenju pri slapu Kravice na hercegovski reki Trebižat spopadajo z duhovitimi prigodami in avanturami v svetu narave, skozi katere pa deloma odsevajo tudi pretekle ideologije. Skozi pisma, dnevniške zapise in spominske knjige avtor pred nas pričara mladinski taborniški svet, s tabornim ognjem in dviganjem zastave vred, ki nas med branjem skozi smeh in na trenutke kar melanholično nostalgijo popelje v preteklost, ki je nepreklicno minila. Mladinski roman, ki je prav toliko kot za najstniške bralce privlačen za starejše, sploh tiste, ki se bivšega režima spominjajo s toplim srcem.

Vesna Paradiž, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...