Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
13
25,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6994-18-7
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Daniela Olejníkova
Prevod Andrej Pleterski

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
210 g
99 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > kratka proza
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zapletenost sodobnega sveta, speče skrivnosti odraslih, prilagajanje spremembam, vživljanje v kožo drugih, posluh za starejše, ki postanejo kot haiku pesniki, ljubezen do živali in še zmaji, ki prinašajo prepotrebno srečo in moč …

Zbirka enajstih nežnih zgodb najstnikov pred vstopom v svet odraslosti, ko se nam svet približa v najintenzivnejših barvah in ga doživljamo z najširšo paleto čustev.

Jana Bodnárová, ena osrednjih slovaških avtoric in udeleženka Vilenice 2016, o svojem ustvarjanju pravi, da ‘se rada spušča v prostore domišljije, intuicije, podzavesti in arhetipa nezavednega’. Zbirka zgodb 13 je namenjena mladim, ki se jim odpirajo nova obzorja v življenju, in njihovim staršem.

Daniela Olejníkova zajame z ilustracijami v štirih živih barvah pantone, polnimi simbolike, notranji svet najstnikov do popolnosti. Vsak uvod v poglavje pospremi portret glavnega lika z delčki zgodbe.

Recenzija Bukla

Zbirka enajstih kratkih zgodb, naslov katere namiguje na starost protagonista vsake izmed njih, je bila leta 2012 nagrajena z bibliano za najlepšo knjigo na Slovaškem. Kratke sanjarije, preproste in hkrati velike, v mladostniškem slogu občutno izrisujejo utrinke iz obdobja na pragu pubertete in presunejo z globokimi razmišljanji, izvirnimi vprašanji in slikovitimi izrazi občutij, ki za sabo puščajo snov za razmišljanje. Nedolžne otroške misli, ki so hkrati nenavadno zrele, se dotaknejo tudi odraslega človeka. Okusna proza za mlade popke na točki začetka razpiranja njihovih cvetkov je prežeta z domišljijo, sočutjem, drugačnostjo in ljubeznijo. Nežne, pisane in igrive zgodbe je Danijela Olejníkova prezrcalila v čudovite stilizirane grafike v nežnih tonih, prepletenih v živahne in izvirne kombinacije.

Pia Marincelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...